ΟΛΑ ΟΣΑ ΘΕΣ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΣΦΑΛΗ ΒΛΕΦΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

ΟΛΑ ΟΣΑ ΘΕΣ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΣΦΑΛΗ ΒΛΕΦΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

Όσα Πρέπει Να Γνωρίζετε

Η βλεφαροπλαστική, είναι μια επεμβατική μέθοδος που μπορεί να διορθώσει την εμφάνιση του άνω ή κάτω βλεφάρου, ή και των δύο, για να χαρίσει ένα θεαματικά πιο νεανικό και ξεκούραστο βλέμμα.

Στοχεύει στη βελτίωση της εμφάνισης των βλεφάρων, αυτών των λεπτών και ευαίσθητων δομικών στοιχείων του προσώπου μας τα οποία με την πάροδο του χρόνου μπορεί να υποστούν αλλαγές είτε λόγω γήρανσης, είτε λόγω κληρονομικών παραγόντων προκαλώντας έτσι μια κουρασμένη ή “βαριά” εμφάνιση.

Ωστόσο, ενώ η επέμβαση διενεργείται κυρίως για αισθητικούς λόγους, σε ορισμένα άτομα είναι απαραίτητη, αφού πολλές φορές η περίσσεια δέρματος στο άνω βλέφαρο, μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα δυσκολίας στην όραση.

Συνεπώς, ο σκοπός της βλεφαροπλαστικής είναι διττός. Αφενός, αποσκοπεί στην αναζωογόνηση της περιοχής γύρω από τα μάτια, ανακτώντας τη φρεσκάδα και τη ζωντάνια του προσώπου. Αφετέρου, στοχεύει στη λειτουργική βελτίωση καθώς σε πολλές περιπτώσεις η χαλάρωση των βλεφάρων μπορεί να επηρεάσει ακόμα και το οπτικό πεδίο.

Άρα λοιπόν, είναι περισσότερο από μια απλή αισθητική επέμβαση. Είναι μια τέχνη που συνδυάζει την ακρίβεια και την επιστημονική γνώση με την αισθητική αντίληψη.

Για ποιους είναι κατάλληλη η βλεφαροπλαστική;

Η απόφαση κάποιου να προβεί σε βλεφαροπλαστική εξαρτάται από τους προσωπικούς στόχους και τις ανησυχίες του.

Οι ασθενείς που νιώθουν ότι τα βλέφαρά τους τους κάνουν να φαίνονται κουρασμένοι, γερασμένοι ή έχουν εμπόδια στην όραση λόγω της χαλάρωσης του δέρματος συχνά αναζητούν βλεφαροπλαστική.

Κατά τη διάρκεια της εξέτασης λοιπόν, συζητάμε τις προσδοκίες τους, αξιολογούμε διεξοδικά τα βλέφαρα και συζητάμε την καταλληλότερη προσέγγιση για το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Πώς Πραγματοποιείται η Βλεφαροπλαστική

Η επέμβαση μπορεί να εκτελεστεί είτε στα άνω, είτε στα κάτω βλέφαρα, ή και στα δύο ταυτόχρονα, ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε ασθενούς.

Στόχος είναι η αφαίρεση του περιττού δέρματος, η εξομάλυνση των ρυτίδων και η διόρθωση τυχόν πρηξίματος ή σακουλών που έχουν δημιουργηθεί με την πάροδο του χρόνου.

Σε αυτό το σημείο να πούμε πως τα αποτελέσματα της βλεφαροπλαστικής κρατάνε για πολλά χρόνια ενώ σε πολλές περιπτώσεις είναι και μόνιμα.

H επέμβαση πραγματοποιείται με ένα σύντομο χειρουργείο (η διάρκεια του κυμαίνεται μεταξύ μίας με δύο ώρες και δε χρειάζεται παραμονή στην κλινική) που γίνεται εύκολα και ανώδυνα συνήθως με τοπική αναισθησία σε συνδυασμό με μέθη.

Παρόλο που μπορεί να είναι απλό χειρουργείο, η πραγματικότητα είναι πως απαιτεί ακρίβεια, εμπειρία και μια λεπτομερή κατανόηση της ανατομίας του προσώπου για την επίτευξη ενός φυσικού και αρμονικού αποτελέσματος που ανταποκρίνεται στις μοναδικές ανάγκες κάθε ασθενούς και κυρίως την αποφυγή ανεπιθύμητων παρενεργειών.

Βλεφαροπλαστική Άνω Βλεφάρων

Η βλεφαροπλαστική των άνω βλεφάρων είναι ιδανική για άτομα που παρουσιάζουν χαλάρωση και περίσσεια δέρματος στην περιοχή των άνω βλεφάρων, πράγμα που μπορεί να δώσει μια κουρασμένη ή θλιμμένη εμφάνιση.

Περιλαμβάνει λοιπόν την αφαίρεση του περιττού δέρματος και του λιπώδους ιστού που μπορεί να προκαλεί την χαλάρωση του βλεφάρου.

Η τομή γίνεται κατά μήκος του φυσικού πτυχίου του βλεφάρου, επιτρέποντας έτσι την ανύψωση και την σύσφιξη του δέρματος χαρίζοντας μια πιο ξεκούραστη και νεανική εμφάνιση αλλά και βελτιώνοντας το οπτικό πεδίο.

Βλεφαροπλαστική Κάτω Βλεφάρων

Η βλεφαροπλαστική των κάτω βλεφάρων περιλαμβάνει την αφαίρεση ή την επανατοποθέτηση του λιπώδους ιστού και την αφαίρεση του χαλαρού δέρματος.

Οι σακούλες και οι μαύροι κύκλοι στα κάτω βλέφαρα αποτελούν δύο από τις πιο συχνές αιτίες που θέλει κάποιος να κάνει βλεφαροπλαστική αφού είναι η ενδεδειγμένη θεραπευτική προσέγγιση σε περίπτωση που οι μαύροι κύκλοι συνυπάρχουν με έντονες σακούλες ή σε περίπτωση που το δέρμα του ασθενούς είναι ιδιαίτερα χαλαρό.

Η διαδικασία της κάτω βλεφαροπλαστικής διαφέρει ανάλογα με την ηλικία και τις ανάγκες του εκάστοτε ασθενή και οι τομές γίνονται συνήθως κάτω από τις βλεφαρίδες ή εσωτερικά του βλεφάρου, με στόχο την ελαχιστοποίηση της ορατότητας των ουλών.

Μετεγχειρητική Φροντίδα και Ανάρρωση

Όπως συμβαίνει με κάθε χειρουργική επέμβαση, υπάρχουν πιθανοί κίνδυνοι, συμπεριλαμβανομένων της μόλυνσης, της αιμορραγίας και των ουλών.

Ωστόσο, οι κίνδυνοι αυτοί είναι σπάνιοι, ειδικά όταν η επέμβαση πραγματοποιείται από έναν εξειδικευμένο και έμπειρο πλαστικό χειρουργό.

Η επιτυχία μιας βλεφαροπλαστικής δεν εξαρτάται μόνο από την επέμβαση αλλά και από την κατάλληλη μετεγχειρητική φροντίδα και ανάρρωση.

Μετά τη βλεφαροπλαστική, είναι σημαντικό να ακολουθήσετε τις οδηγίες του γιατρού σας για τη φροντίδα της περιοχής των ματιών.

Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει την εφαρμογή κρύων κομπρέσων για να μειωθεί ο πρήξιμο, την αποφυγή έντονης δραστηριότητας και τη χρήση συγκεκριμένων φαρμάκων ή αλοιφών.

Η ανάρρωση ποικίλλει από ασθενή σε ασθενή, αλλά γενικά υπάρχει ελάχιστη δυσφορία.

Το πρήξιμο και οι μώλωπες είναι συνηθισμένα αρχικά, αλλά υποχωρούν μέσα σε μία ή δύο εβδομάδες.

Οι περισσότεροι ασθενείς μπορούν να επιστρέψουν στις κανονικές τους δραστηριότητες μετά από περίπου μία εβδομάδα.

Παρέχουμε λεπτομερείς οδηγίες μετεγχειρητικής φροντίδας για τη διαχείριση τυχόν παρενεργειών και την ομαλή αποκατάσταση.

Εάν κάποιος λοιπόν σκέφτεται να κάνει βλεφαροπλαστική, τον ενθαρρύνουμε να ξεκινήσει με ένα ραντεβού με πιστοποιημένο πλαστικό χειρουργό για να διερευνήσει τις επιλογές του και να έχει μια ρεαλιστική κατανόηση του τι μπορεί να επιτύχει η επέμβαση.

Η επικοινωνία είναι το κλειδί, γι’ αυτό να είστε ανοιχτοί για τις προσδοκίες και τις ανησυχίες σας ώστε να λάβετε μια ενημερωμένη απόφαση που θα είναι για το καλύτερο της υγείας και της εμφάνισής σας.

Δείτε μόνοι σας τα αποτελέσματα

Στη σελίδα Πριν και Μετά μπορείτε να δείτε και μόνοι σας τα θεαματικά αποτελέσματα που έχουν οι ασθενείς μας μετά από μια επέμβαση βλεφαροπλαστικής. Πατήστε εδώ για να επισκεφθείτε τη σελίδα.

Μάθετε περισσότερα στην σελίδα της βλεφαροπλαστικής επέμβασης.