Privacy Policy

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟY

Από τις 25 Μαΐου 2018 η επεξεργασία (συλλογή, διατήρηση, διαβίβαση κ.α.)  προσωπικών δεδομένων σας  ρυθμίζεται – σε όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης -από τον 2016/679 Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (ΓΚΠΔ).

Ο ΓΚΠΔ αυξάνει τις υποχρεώσεις των υπεύθυνων επεξεργασίας (επιχειρήσεων- οργανισμών) κατά την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων καθώς και τα δικαιώματα των υποκείμενων των προσωπικών δεδομένων (των ασθενών, εργαζομένων, τρίτων συνεργατών/προμηθευτών) καθώς και δημιουργεί καινούργια.

Το ιατρικό κέντρο του Ανδρέα Μουτσούδη, με κύριο αντικείμενο την πλαστική επανορθωτική & αισθητική χειρουργική είναι άρτια οργανωμένο, και συνεργάζεται με επιλεγμένους επαγγελματίες.

Το ιατρικό μας κέντρο, με βάση τις διατάξεις του Ευρωπαϊκού Γενικού Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (ΓΚΠΔ) και με σεβασμό στο θεμελιώδες δικαίωμα της προστασίας των προσωπικών δεδομένων θέτει με σαφήνεια και διαφάνεια τους όρους και τις προϋποθέσεις για την ασφαλή και νόμιμη επεξεργασία αυτών.

Τα προσωπικά δεδομένα που επεξεργαζόμαστε στον φυσικό μας χώρο, εφεξής «ιατρείο» ή «το ιατρείο μας», είναι τα απλά όπως: ονοματεπώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, οδός, αριθμός, Τ.Κ., Δήμος ή Δημοτικό διαμέρισμα, τηλέφωνα, email, ΑΔΤ, επάγγελμα/ιδιότητα, αριθμός τραπεζικού λογαριασμού – ΙΒΑΝ και ειδικής κατηγορίας προσωπικά δεδομένα – ευαίσθητα όπως ιατρικό ιστορικό,  φωτογραφίες.

Σας διαβεβαιώνουμε ότι το ιατρικό μας κέντρο ενημερώθηκε πλήρως για τις νέες κανονιστικές διατάξεις του ΓΚΠΔ και ότι προβαίνει στις δέουσες ενέργειες εναρμόνισής της με τον ΓΚΠΔ  με σκοπό την ασφάλεια των προσωπικών σας δεδομένων.

Διαβάστε προσεκτικά, ενημερωθείτε και κατανοείστε την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων σας και των ειδικών κατηγοριών προσωπικών δεδομένων (ευαίσθητα) προκειμένου  δώσετε ελεύθερα την  απαραίτητη για εμάς συγκατάθεσή σας για την επεξεργασία αυτών από το ιατρείο μας.

Ι .ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Το ιατρείο μας, εδρεύει στην Θεσσαλονίκη, οδός Κούσκουρα 3, με τηλεφωνικό κέντρο +302312311350 και εκπροσωπείται νόμιμα από τον Ανδρέα Μουτσούδη του Στέλλιου που  αποτελεί τον υπεύθυνο προστασίας των προσωπικών δεδομένων τα οποία επεξεργαζόμαστε σύμφωνα με τα παρακάτω:

ΙΙ. ΟΜΑΔΕΣ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Το ιατρείο μας συλλέγει τα απαραίτητα προσωπικά δεδομένα καθώς και  αυτά των ειδικών κατηγοριών των παρακάτω ομάδων υποκειμένων προσωπικών δεδομένων:

Των ασθενών, των εργαζομένων, εξωτερικών συνεργατών, τρίτων συνεργατών/προμηθευτών.

ΙΙΙ. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΕΠΕΞΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ

 Α: Στοιχεία των ασθενών

ΑΠΛΑ: Όνομα και επώνυμο, Αριθμός Δελτίου Ταυτότητας ή Διαβατηρίου, διεύθυνση και τόπο οικίας/εργασίας, τηλέφωνο οικίας/εργασίας, κινητό τηλέφωνο, ηλεκτρονική διεύθυνση, Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ), Αριθμός Δελτίου Ταυτότητας, αριθμός τραπεζικού λογαριασμού- ΙΒΑΝ.

ΕΙΔΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ:   ιατρικός φάκελος, Φωτογραφίες. 

Β: Στοιχεία των υποψηφίων και ήδη απασχολουμένων εργαζομένων

ΑΠΛΑ: Όνομα και επώνυμο, Αριθμός Δελτίου Ταυτότητας ή Διαβατηρίου, διεύθυνση και τόπο κατοικίας, εκπαίδευση/γνώσεις, οικογενειακή κατάσταση, κινητό τηλέφωνο, ηλεκτρονική διεύθυνση, Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ), ΑΜΚΑ, Αριθμός Δελτίου Ταυτότητας, αριθμός τραπεζικού λογαριασμού- ΙΒΑΝ.

ΕΙΔΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ:  Φωτογραφίες.

Γ: Στοιχεία των εξωτερικών συνεργατών:

ΑΠΛΑ: Όνομα και επώνυμο, Αριθμός Δελτίου Ταυτότητας ή Διαβατηρίου, διεύθυνση και τόπο εργασίας, εκπαίδευση/γνώσεις, κινητό τηλέφωνο, ηλεκτρονική διεύθυνση, Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ), Αριθμός Δελτίου Ταυτότητας, αριθμός τραπεζικού λογαριασμού- ΙΒΑΝ.

ΙV. ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ ΣΥΛΛΕΓΟΝΤΑΙ

Τα προσωπικά δεδομένα που επεξεργαζόμαστε τα συλλέγουμε από τα ίδια τα υποκείμενα.

V. ΟΙ ΣΚΟΠΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΜΑΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Α: Ασθενείς:

  1. Η εκδήλωση ενδιαφέροντος από τον υποψήφιο ασθενή για επικοινωνία/επίσκεψη στο ιατρείο μας.
  2. Η υπογραφή/ συνέχιση/λύση σύμβασης ιατρικών υπηρεσιών.
  3. Η δημιουργία και τήρηση αρχείου/μητρώου.
  4. Η διαχείριση των πληρωμών (έκδοση φορολογικών παραστατικών- αποδείξεων, κ.λπ.)
  5. Η επικοινωνία όποτε κρίνεται απαραίτητο.
  6. Η θεμελίωση και άσκηση ή υποστήριξη νομικών αξιώσεων.
  7. Αποστολή ηλεκτρονικών ενημερωτικών μηνυμάτων (newsletters)

Β: Υποψήφιοι και ήδη απασχολούμενοι εργαζόμενοι:

  1. Η αξιολόγηση των προσόντων με σκοπό την ενδεχόμενη πρόσληψη
  2. Η επικοινωνία όποτε κρίνεται απαραίτητο.
  3. Η δημιουργία και τήρηση αρχείου/μητρώου.
  4. Η συμμόρφωση στην νομοθεσία.                    
  5. Χρήση σε Newsletters και εταιρικά έντυπα.
  6. Αναρτήσεις σε Facebook, Instagram, YouTube, web site.

Γ: Εξωτερικοί συνεργάτες:

  1. Η εκδήλωση ενδιαφέροντος από τον υποψήφιο συνεργάτη/προμηθευτή για συνεργασία με το ιατρείο μας.
  2. Η υπογραφή/ συνέχιση/λύση σύμβασης ανεξάρτητων υπηρεσιών/ συνεργασίας.
  3. Η δημιουργία και τήρηση αρχείου/μητρώου.
  4. Η διαχείριση των πληρωμών (έκδοση φορολογικών παραστατικών- αποδείξεων, κ.λπ.)
  5. Η επικοινωνία όποτε κρίνεται απαραίτητο.
  6. Η θεμελίωση και άσκηση ή υποστήριξη νομικών αξιώσεων.
  7. Η συμμόρφωση στην νομοθεσία
  8. Χρήση σε Newsletters και εταιρικά έντυπα.
  9. Αναρτήσεις σε Facebook, Instagram, YouTube, web site.

VI: Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις:

  1. Όταν η επεξεργασία είναι απαραίτητη για τη συμμόρφωση του ιατρείου μας στις κείμενες νομοθετικές διατάξεις.
  2. Όταν η επεξεργασία είναι απαραίτητη για τη θεμελίωση, άσκηση ή υποστήριξη νομικών αξιώσεων ενώπιον των δικαστηρίων και κάθε άλλης αρχής.
  3. Όταν η επεξεργασία είναι απαραίτητη για την συμμόρφωση σε έννομη υποχρέωσή μας όπως φορολογικές μας υποχρεώσεις.
  4. Όταν η επεξεργασία είναι απαραίτητη για διαφύλαξη ζωτικού συμφέροντος του υποκειμένου του οποίου λάβαμε τα προσωπικά δεδομένα, όπως θέματα υγείας και ασφάλειας.
  5. Όταν η επεξεργασία είναι απαραίτητη για την εκπλήρωση καθήκοντος από το ιατρείο που εκτελείται προς το δημόσιο συμφέρον.
  6. Όταν η επεξεργασία είναι απαραίτητη για τους σκοπούς των εννόμων συμφερόντων που επιδιώκει το ιατρείο όπως η εύρυθμη λειτουργία αυτού.

VΙΙ. ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

  1. Η συγκατάθεση για την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων.
  2. Η συμμόρφωση του ιατρείου στις κείμενες νομοθετικές διατάξεις.
  3. Η υποχρέωση σύναψης της σύμβασης συνεργασίας μεταξύ του ιατρείου και του ασθενή, υποψηφίου/ήδη εργαζομένου, εξωτερικού συνεργάτη.
  4. Η άσκηση δικαιωμάτων και υποχρεώσεων του ιατρείου ή των υποκειμένων στον τομέα του εργατικού δικαίου, της κοινωνικής ασφάλισης και της κοινωνικής προστασίας.
  5. Η κάλυψη ζητημάτων ζωτικού ενδιαφέροντος του υποκειμένου των προσωπικών δεδομένων και του ιατρείου όπως θεμάτων υγείας και ασφάλειας.
  6. Η θεμελίωση, άσκηση ή υποστήριξη νομικών αξιώσεων ενώπιον των  δικαστηρίων και κάθε άλλης αρχής.
  7. Η εκπλήρωση καθήκοντος από το ιατρείο μας που εκτελείται προς το δημόσιο συμφέρον.
  8. Η επεξεργασία είναι απαραίτητη για σκοπούς εννόμων συμφερόντων που επιδιώκει (η εύρυθμη λειτουργία του ιατρείου).
  9. Η επεξεργασία είναι απαραίτητη για της εκτίμηση της ικανότητας προς εργασία του εργαζόμενου.

VIII. ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Τα προσωπικά σας δεδομένα  καθώς και τα ειδικής κατηγορίας προσωπικά δεδομένα (φωτογραφίες) αποθηκεύονται για δύο (2) χρόνια από τη γνωστοποίησή τους.

Όλα τα ανωτέρω με την επιφύλαξη έννομης υποχρέωσης που απορρέει από την Ελληνική Νομοθεσία και την Νομοθεσία Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και της εκπλήρωσης του σκοπού της επεξεργασίας τους.

IX. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ COOKIES

Η ιστοσελίδα μας //www.dmoutsoudis,gr έχει τη ευχέρεια να χρησιμοποιεί cookies και ιστοφάρους (web beacons) ως μέρος της διευκόλυνσης αλλά και της καλής λειτουργίας των υπηρεσιών της.

Τα Cookies αποτελούν μικρά αρχεία προσωρινής αποθήκευσης (text files), τα οποία αποστέλλονται και φυλάσσονται στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του χρήστη, επιτρέποντας στην ιστοσελίδα μας, να λειτουργεί απρόσκοπτα και χωρίς τεχνικές ανωμαλίες, να συλλέγονται πολλαπλές επιλογές του χρήστη, να αναγνωρίζει τους συχνούς χρήστες, να διευκολύνει την πρόσβαση τους σε αυτή, και για τη συλλογή δεδομένων για τη βελτίωση του περιεχομένου της ιστοσελίδας. Τα web beacons περιλαμβάνουν τυποποιημένα στοιχεία από τον φυλλομετρητή ιστού σας (web browser), όπως π.χ. o τύπος και γλώσσα φυλλομετρητή, η διεύθυνση, η διεύθυνση IP σας (Πρωτόκολλο Διαδικτύου), και οι ενέργειες σας στην ιστοσελίδα μας, όπως οι ιστοσελίδες που επισκεφτήκατε και οι σύνδεσμοι στους οποίους κάνατε ‘κλικ’. Τα Cookies & οι ιστοφάροι (web beacons) δεν προκαλούν βλάβες στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές των χρηστών αλλά και στα αρχεία που φυλάσσονται σε αυτούς. Χρησιμοποιούμε τα cookies για να σας παρέχουμε πληροφορίες και να μας επιτρέπουν να σας παρουσιάσουμε διαφημιστικό & επιμορφωτικό περιεχόμενο σχετικό με τα ενδιαφέροντα και τις ανάγκες σας.

Πρέπει να έχετε υπόψη σας ότι τα cookies & οι ιστοφάροι (web beacons) χρησιμοποιούνται για να βελτιώσουν τη λειτουργία των δικτυακών τόπων και να παρέχουν πληροφορίες από την περιήγηση των χρηστών σε αυτούς, να συλλέγουν προσωπικά στοιχεία, όπως ο τύπος του φυλλομετρητή και το λειτουργικό σύστημα, η σελίδα παραπομπής, η διαδρομή στο site, το domain του ISP (Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου) κλπ. με σκοπό να τους γίνει αντιληπτό πώς χρησιμοποιούν οι επισκέπτες έναν δικτυακό τόπο. Τα cookies και οι παρόμοιες τεχνολογίες μας βοηθούν να προσαρμόσουμε την ιστοσελίδα μας στις προσωπικές σας ανάγκες και να εντοπίσουμε και να προλάβουμε απειλές κατά της ασφάλειας και καταχρήσεις. Εάν χρησιμοποιηθούν μεμονωμένα, τα cookies και οι ιστοφάροι δεν μπορούν να σας εντοπίσουν προσωπικά.

Τα cookies χωρίζονται στις παρακάτω κατηγορίες:

– Βασικά Cookies. Χρησιμοποιούμε αυτά τα cookies για να διασφαλίσουμε τον πιο ασφαλή και αποτελεσματικό ιστότοπο. Αυτά τα cookies είναι απαραίτητα για την παροχή των υπηρεσιών που ζητάνε οι χρήστες.  Επιτρέπουν την εκτέλεση βασικών λειτουργιών του site. Χωρίς αυτά τα απαραίτητα Cookies, πλήττεται άμεσα η ομαλή λειτουργία της ιστοσελίδας μας και περιορίζεται η προσωπική σας εμπειρία πλοήγησης.

– Cookies Λειτουργικότητας. Αυτά τα cookies θυμούνται τις προτιμήσεις σας κατά την περιήγηση σας στην ιστοσελίδα μας, ώστε να μπορούμε να σας προτείνουμε τις κατάλληλες υπηρεσίες με βάση τις ανάγκες σας βοηθώντας σας έτσι να βρίσκετε πολύ πιο εύκολα αυτό που αναζητάτε.

– Cookies Επιδόσεων. Τα cookies επιδόσεων συλλέγουν πληροφορίες σχετικά με το πώς οι επισκέπτες χρησιμοποιούν την ιστοσελίδα μας. Μας επιτρέπουν να δούμε ποιες σελίδες επισκέπτονται πιο συχνά, μας ενημερώνουν εάν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα κατά την πλοήγηση, κ.λπ. Αυτά τα cookies δεν συλλέγουν πληροφορίες που προσδιορίζουν τον επισκέπτη καθώς οι πληροφορίες είναι συγκεντρωτικές και ως εκ τούτου, ανώνυμες. Χρησιμοποιούνται μόνο για να τη βελτίωση του τρόπου λειτουργίας της ιστοσελίδας μας.

– Cookies Διαφήμισης. Αυτά τα cookies συλλέγουν πληροφορίες σχετικά με τις προτιμήσεις και τις επιλογές σας στην ιστοσελίδα μας έτσι ώστε να λαμβάνετε σχετικό διαφημιστικό περιεχόμενο για τις υπηρεσίες για τα οποία πραγματικά ενδιαφέρεστε. Επίσης, μας βοηθούν στη μέτρηση της αποτελεσματικότητας των διαφημιστικών καμπανιών μας.

– Cookies Analytics. Βελτιώνουμε συνεχώς την ιστοσελίδα μας για να απλοποιήσουμε την αναζήτηση. Οι πιο χρήσιμες πληροφορίες που λαμβάνουμε για αυτόν τον σκοπό έρχονται από τα Analytics Cookies και προσδιορίζουν ανώνυμα πώς αλληλεπιδρούν οι χρήστες και πώς περιηγούνται στις σελίδες μας.

Τρίτοι προμηθευτές, συμπεριλαμβανομένης της Google, δύναται να εμφανίσουν διαφημίσεις της Εταιρείας σε ιστότοπους στο διαδίκτυο, να κάνουν χρήση cookies για την ενημέρωσή, βελτιστοποίηση και προβολή διαφημίσεων που βασίζονται σε προηγούμενη επίσκεψη του χρήστη στην ιστοσελίδα μας.

Η ιστοσελίδα μας //www.dmoutsoudis,gr δύναται επίσης να αξιοποιήσει τα cookies από προηγούμενη επίσκεψη σας για επαναληπτικό μάρκετινγκ.

Μπορείτε να επιλέξετε να εξαιρεθείτε από μία τέτοια χρήση των cookies από την Google, πατώντας εδώ. Επίσης, μπορείτε να ρυθμίσετε τον Περιηγητή σας (Chrome, Firefox, Edge κ.λπ), να σας ενημερώνει κάθε φορά πριν γίνει η λήψη ενός cookie και να αποφασίζετε εσείς τη λήψη του ή την απόρριψή του. Σ’ αυτή την περίπτωση έχετε υπόψη ότι ενδέχεται να μην είστε σε θέση να αξιοποιήσετε όλες τις δυνατότητες του.

Η ιστοσελίδα μας δύναται να χρησιμοποιεί τις λειτουργίες του Google Analytics για τις διαφημίσεις προβολής (π.χ., επαναληπτικό μάρκετινγκ, κ.τλ.). Χρησιμοποιώντας τις Ρυθμίσεις διαφημίσεων, οι επισκέπτες μπορούν να εξαιρεθούν από το Google Analytics για διαφημίσεις προβολής αλλά και να προσαρμόσουν τις διαφημίσεις του Δικτύου εμφάνισης Google.

Εδώ βρίσκονται οι διαθέσιμες επιλογές εξαίρεσης του Google Analytics για τον ιστό.

Η ιστοσελίδα μας συμμορφώνεται με την Πολιτική διαφημίσεων βάσει ενδιαφέροντος του Google AdWords και τους περιορισμούς για ευαίσθητες κατηγορίες.

Διατηρούμε το δικαίωμα να αλλάξουμε αυτή την πολιτική για cookies οποτεδήποτε. Οποιεσδήποτε αλλαγές στην παρούσα πολιτική cookies θα ισχύσουν από τη στιγμή που η αναθεωρημένη πολιτική cookies είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα μας.

Διαφημιστές τρίτων μερών και άλλες επιχειρήσεις που συνεργαζόμαστε μπορεί να χρησιμοποιούν τα δικά τους cookies για να συλλέξουν πληροφορίες που αφορούν στις δραστηριότητές σας στην ιστοσελίδα μας. Δεν ελέγχουμε αυτά τα cookies.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη γενική χρήση των cookies, αλλά και των μεθόδων αποκλεισμού ή περιορισμού τους, θα βρείτε στις ιστοσελίδες //cookiepedia.co.uk/all-about-cookies και //www.allaboutcookies.org/.

IP Addresses

Ο ιστότοπος της εταιρείας μας μπορεί να εντοπίσει τη διεύθυνση IP μέσω της οποίας ο υπολογιστής ή οποιαδήποτε άλλη ηλεκτρονική συσκευή αποκτά πρόσβαση στο Internet και στη συνέχεια στην ιστοσελίδα μας //www.dmoutsoudis,gr ενώ τα στοιχεία αυτά αξιοποιούνται μόνο για νόμιμους σκοπούς που αφορούν την ασφάλεια του ιστοτόπου και διαγράφονται μετά από 1 ημέρα.

X. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ, ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Το προσωπικό μας και οι συνεργάτες μας που επεξεργάζονται τα προσωπικά σας δεδομένα έχουν λάβει γνώση των ρυθμίσεων του ΓΚΠΔ για την νόμιμη επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων και δεσμεύονται από την υποχρέωση τήρησης εμπιστευτικότητας και εχεμύθειας.

Γενικότερα, τα προσωπικά δεδομένα που επεξεργαζόμαστε από τα όλα τα υποκείμενα, ανακοινώνονται σε ασφαλιστικά ταμεία, το Υπουργείο οικονομικών, Δημόσιες υπηρεσίες,  ασφαλιστικές εταιρείες, εφορία, εφόσον υπάρχει σχετική υποχρέωσή μας ή απαιτείται από το νόμο

Ειδικότερα τα προσωπικά δεδομένα των ασθενών μας ανακοινώνονται, διαβιβάζονται σε συνεργαζόμενους-τρίτους, σε συνεργαζόμενους ιατρούς και ιατρικό προσωπικό προς τους σκοπούς προληπτικής ή επαγγελματικής ιατρικής ή/και ιατρικής διάγνωσης ή/και παροχής θεραπείας (π.χ. εξωτερικά μικροβιολογικά εργαστήρια, άλλες κλινικές κ.ά.) κατόπιν σχετικής ενημέρωσης και συναίνεσης και στο μέτρο που αυτό κρίνεται απαραίτητο.

Μπορεί να υποχρεωθούμε να αποκαλύψουμε ορισμένες πληροφορίες, οι οποίες περιλαμβάνουν Προσωπικά Δεδομένα σας όταν μας ζητηθεί στις παρακάτω περιπτώσεις: Για τη συμμόρφωσή μας σε απαίτηση που προκύπτει από τον νόμο ή από δικαστική απόφαση, κλήτευση, ένταλμα κατά τη διάρκεια δικαστικής διαδικασίας. Το ιατρείο μας δύναται να χρησιμοποιεί γενικώς, χωρίς αναφορά σε στοιχεία που σας ταυτοποιούν άμεσα ή έμμεσα, τις πληροφορίες που παρέχετε για τη δημιουργία στατιστικών μάρκετινγκ καθώς επίσης για τη βελτίωση του ιστότοπου και των υπηρεσιών μας και να αξιολογήσει και να κατατάξει βαθμολογικά τους συνεργάτες και εργαζόμενους που συνεργάζεται και είναι ενταγμένοι στον ιστότοπό της, αλλά όχι για άλλη χρήση.

XI. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία περί προστασίας προσωπικών δεδομένων εφαρμόζουμε εύλογες διαδικασίες για την αποτροπή μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης και την παραβίασης προσωπικών δεδομένων. Χρησιμοποιούμε κατάλληλες διαδικασίες ασφάλειας, τεχνικούς και φυσικούς περιορισμούς για την πρόσβαση  και χρήση των προσωπικών σας δεδομένων στον διακομιστή μας. Μόνο εξουσιοδοτημένο προσωπικό έχει άδεια πρόσβασης σε προσωπικά δεδομένα την διάρκεια της εργασίας του.  Η προστασία των Προσωπικών Δεδομένων των επισκεπτών και χρηστών της ιστοσελίδας μας και ο σεβασμός της ιδιωτικής ζωής του ατόμου στο διαδίκτυο αποτελεί αυτονόητη δέσμευση.

Εξασφάλιση του Απορρήτου της Μεταφοράς των Προσωπικών σας Δεδομένων.

Για την εξασφάλιση του απορρήτου της μεταφοράς των δεδομένων, χρησιμοποιείται το πρωτόκολλο κρυπτογράφησης SSL με κλειδί RSA 2048 bits. Επιπλέον, όλα τα συστήματα backup που χρησιμοποιούμε διαθέτουν επιπρόσθετη κρυπτογράφηση (AES-256) μέσω SSL σύνδεσης ως επιπλέον μέτρο διασφάλισης των δεδομένων.

Σχετικά με το Διαδίκτυο και το γεγονός ότι είναι ελεύθερο στον οποιονδήποτε δεν επιτρέπει να παρασχεθούν εγγυήσεις ότι κακόβουλοι χρήστες δεν θα παραβιάσουν τα εφαρμοζόμενα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα, αποκτώντας πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα.

Όλο το προσωπικό και οι συνεργάτες Του ιατρείου μας αρμόδιοι για την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων και των ειδικών κατηγοριών προσωπικών δεδομένων είναι ενημερωμένοι για την παρούσα πολιτική απορρήτου και δεσμεύονται από αυτή κατά την επεξεργασία των στοιχείων σας καθώς και από την υποχρέωση τήρησης εμπιστευτικότητας και εχεμύθειας.

Όλο το προσωπικό και συνεργάτες/τρίτοι  και διοίκηση του ιατρείου μας έχουν ενημερωθεί για την πολιτική απορρήτου της εταιρίας μας και την φιλοσοφία μας για ασφαλή και νόμιμη επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων και δεσμεύεται από αυτήν.

ΧII. ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΤΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Δικαιούστε να υποβάλλετε αίτημα στον υπεύθυνο επεξεργασίας  του ιατρείου μας Ανδρέα Μουτσούδη μέσω email στο info@drmoutsoudis.gr, εγγράφως στην έδρα του ιατρείου η οποία πρέπει να απαντηθεί σε ένα (1) μήνα στις παρακάτω περιπτώσεις:

  1. Για τον έλεγχο των προσωπικών σας στοιχείων.
  2. Για διόρθωση τυχόν ανακριβών δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που σας αφορούν.
  3. Για την ανάκληση της συγκατάθεσής σας για την περαιτέρω επεξεργασία των δεδομένων σας.
  4. Για τη διαγραφή των προσωπικών σας δεδομένων, εάν πιστεύετε ότι δεν είναι πλέον απαραίτητα σε σχέση με τους σκοπούς που δόθηκαν ή γιατί ανακαλέσατε την συγκατάθεσή σας στην επεξεργασία.
  5. Για τον περιορισμό της επεξεργασίας, αν αμφισβητείτε την ακρίβεια των δεδομένων σας έως την εξακρίβωση της ακρίβειας αυτών από τον υπεύθυνο επεξεργασίας, ή τον περιορισμό της επεξεργασίας στο βαθμό που είναι απαραίτητη για τη θεμελίωση, άσκηση ή υποστήριξη νομικών αξιώσεων από τον υπεύθυνο επεξεργασίας.
  6. Για τη λήψη των προσωπικών δεδομένων που σας αφορούν και τη διαβίβασή τους σε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας (Δικαίωμα φορητότητας).
  7. Για την εναντίωσή σας ανά πάσα στιγμή και για λόγους που σχετίζονται με την ιδιαίτερη κατάστασή σας, στην επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που σας αφορούν, περιλαμβανομένης της κατάρτισης προφίλ. Ειδικότερα, όταν η επεξεργασία είναι απαραίτητη για την εκπλήρωση καθήκοντος που εκτελείται προς το δημόσιο συμφέρον ή κατά την άσκηση δημόσιας εξουσίας που έχει ανατεθεί στον υπεύθυνο επεξεργασίας ή όταν η επεξεργασία είναι απαραίτητη για τους σκοπούς των έννομων συμφερόντων που επιδιώκει ο υπεύθυνος επεξεργασίας ή τρίτος, εκτός εάν έναντι των συμφερόντων αυτών υπερισχύει το συμφέρον ή τα θεμελιώδη δικαιώματα και οι ελευθερίες του υποκειμένου των δεδομένων που επιβάλλουν την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, ιδίως εάν το υποκείμενο των δεδομένων είναι παιδί.
  8. Για το δικαίωμα υποβολής καταγγελίας στην αρμόδια εποπτική αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων. Μπορείτε να υποβάλετε το έντυπο καταγγελίας με τους εξής τρόπους:
    • Ηλεκτρονικά με αποστολή στο email:  complaints@dpa.gr.
    • Μέσω της δικτυακής πύλης της Αρχής: dpa.gr.
    • Με ταχυδρομική αποστολή στα γραφεία της Αρχής:Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Λ. Κηφισίας 1-3, 115 23 Αθήνα.
    • Με αυτοπρόσωπη υποβολή στα γραφεία της Αρχής (1ος όροφος).
    • Με φαξ στο +30 210 6475628.

Όλα τα ανωτέρω με την επιφύλαξη ότι δεν παραβιάζουν τις συμβατικές υποχρεώσεις της επιχείρησης αλλά και τη συμμόρφωσή της με τις κείμενες νομοθετικές διατάξεις.

ΧIII. ΕΚΤΕΛΩΝ ΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Το ιατρείο μας μπορεί να εκχωρήσει προσωπικά δεδομένα των υποκειμένων σε τρίτα νομικά ή φυσικά πρόσωπα  – εκτελούντες την επεξεργασία, κατόπιν σύναψης σχετικής σύμβασης παροχής υπηρεσιών, τις οποίες οφείλει να διατηρεί σε σχετικό αρχείο.

ΧIV. ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Το ιατρείο μας δικαιούται να τροποποιεί την παρούσα Πολιτική Απορρήτου ανά πάσα στιγμή. Η εφαρμοστέα/επικαιροποιημένη έκδοση θα βρίσκεται πάντοτε αναρτημένη στο site του ιατρείου μας. Σας παροτρύνουμε να ελέγχετε ενίοτε την Πολιτική Απορρήτου προκειμένου να βεβαιώνεστε ότι συμφωνείτε με τις τροποποιήσεις.

Το παρών κείμενο υπόκειται σε δικαίωμα πνευματικής ιδιοκτησίας του ιατρείου μας και απαγορεύεται σε τρίτους η αναπαραγωγή του, η προβολή του μέσω του διαδικτύου ή η καθ’ οιονδήποτε τρόπο χρήση ολόκληρου ή μέρος αυτού.

Τελευταία Αλλαγή: 04/03/2019