Μειωτική Στήθους – Αφαίρεση Στήθους

Τι είναι η μείωση μαστών;

Η μείωση στήθους είναι μια επέμβαση που γίνεται, πέρα από αισθητικούς λόγους, κυρίως για λόγους ανακούφισης συμπτωμάτων που προκαλούνται από υπερτροφικούς μαστούς, όπως βάρος στο στήθος, μειωμένη έκπτυξη του θώρακα, πόνο στον αυχένα, στους ώμους και στην πλάτη ενώ σε υπερβολικά μεγάλους μαστούς παρατηρούνται χρόνιοι πονοκέφαλοι, δυσμορφίες στην πλάτη και στον αυχένα, κύρτωση των ώμων αναπνευστικά προβλήματα, ακόμα και δερματικοί ερεθισμοί.

Αφαιρείται, λοιπόν, ο πλεονάζων μαζικός αδένας και ανορθώνονται οι πτωτικοί μαστοί. Το αποτέλεσμα είναι μικρότεροι, ελαφρύτεροι και πιο συμμετρικοί μαστοί, χαρίζοντας μεγαλύτερη ευεξία, ελευθερία κινήσεων και με καλύτερο έλεγχο του στήθους και μια σαφώς καλύτερη ποιότητα ζωής.

Αποθεραπεία μετά από μείωση στήθους

Η επέμβαση αυτή πραγματοποιείται με γενική αναισθησία και έχει περίπου 3 ώρες διάρκεια. Χρειάζεται μια μόνο νύχτα παραμονής στην κλινική. Ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στην εργασία του μετά από 2 – 3 ημέρες μετά την επέμβαση, φορώντας έναν ειδικό στηθόδεσμο για ένα μήνα. Για 3 – 4 εβδομάδες δεν πρέπει ο ασθενής να σηκώνει βάρη και να γυμνάζεται.

Οι ουλές εξαρτάται από το δέρμα του ασθενή, εάν και πόσο θα φαίνονται και το πόσο καλά επουλώνει στα τραύματα. Ωστόσο, κρύβονται τελείως με εσώρουχο και με μαγιό. Το αποτέλεσμα είναι μακροχρόνιο και οι μαστοί διατηρούν το νέο τους σχήμα, εκτός και εάν χαθεί πολύ βάρος ή υπάρξει εγκυμοσύνη. Θα πρέπει να τονιστεί πως όσο μεγαλύτερο είναι το στήθος, τόσο πιο γρήγορα επέρχεται και πάλι πτώση.

Σας ενδιαφέρει μια ενημέρωση για μείωση στήθους; – Επικοινωνήστε για εξέταση, κόστος & τιμές

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας παρακάτω και το εξειδικευμένο προσωπικό μας θα σας απαντήσει μέσα σε 24 ώρες

    captcha