Υπεριδρωσία Κεφαλής, Μασχάλης και Χεριών (παλάμες)

iperidrosia2
iperidrosia1
iperidrosia3

Τι είναι η Υπεριδρωσία;


Υπεριδρωσία είναι το φαινόμενο της υπερβολικής παραγωγής ιδρώτα, συνήθως στα πέλματα, τις παλάμες και ιδιαίτερα στις μασχάλες. Η υπεριδρωσία μασχαλών εμφανίζεται πιο συχνά από ότι στις παλάμες και στα πέλματα. Μπορεί να προκληθεί από διάφορα αίτια, όπως συγκίνηση, άσκηση, θερμορυθμιστικές ανάγκες (επί πυρετού), λήψη φαρμάκων (αντιπυρετικά), θερμό περιβάλλον, κ.α.

Η υπεριδρωσία μασχαλών δεν είναι σπάνιο φαινόμενο. Είναι σοβαρό αισθητικό πρόβλημα που επηρεάζει την κοινωνική και επαγγελματική ζωή των πασχόντων με συνέπεια την ψυχολογική τους επιβάρυνση.

Σε ποσοστό 60% υπάρχει κληρονομική επιβάρυνση. Τα συγκινησιακά και θερμικά ερεθίσματα είναι τα συνηθέστερα, για αυτό δεν παρουσιάζεται στον ύπνο ή τις ώρες της ανάπαυσης. Δε συναντάται στα παιδιά και σπανίως συμβαίνει στους ηλικιωμένους. Η δεξιά μασχάλη είναι συνήθως πιο υπεριδρωτική από την αριστερή. Οι προτεινόμενες θεραπείες στοχεύουν όχι μόνο στην αντιμετώπιση της υπεριδρωσίας αλλά και της βρωμιδρωσίας που είναι συχνή στις μασχάλες όπως και στα πέλματα.

Από πολλά χρόνια, ακόμη και σήμερα προτείνονται τοπικές φαρμακευτικές θεραπείες με σκευάσματα, όπως άλατα αλουμινίου, άλατα ψευδαργύρου Zn, αντιχολινεργικά, γαγγλιοπληγικά, κ.α. Οι επεμβατικές θεραπείες (συμπαθεκτομή χειρουργική αφαίρεση των ιδρωτοποιών αδένων) δεν εφαρμόζονται πλέον.

Την τελευταία δεκαετία χρησιμοποιείται με επιτυχία η βουτ. τοξίνη (Botox). Η δράση της στηρίζεται στην αντιχολινεργική δράση της τοπικά, στις νευρομυικές συνάψεις. Το κύριο μειονέκτημα της μεθόδου είναι η περιορισμένη χρονική διάρκεια του αποτελέσματος (6 – 8 μήνες).

Αντιμετώπιση Υπεριδρωσίας

Με την μέθοδο της λιποαναρρόφησης λύνεται οριστικά το πρόβλημα της υπεριδρωσίας των μασχαλών. Το αποτέλεσμα είναι μόνιμο και επιτυγχάνεται με μια μόνο εφαρμογή. Με τον τρόπο αυτό δηλαδή αφαιρούμε το τοπικό πάχος (λίπος) αφαιρούμε και τους μασχαλιαίους ιδρωτοποιούς αδένες χωρίς τομές.

Εκτός από διαφοροποιήσεις στην τεχνική, η μέθοδος παραμένει η ίδια. Χρησιμοποιούμε την ίδια τοπική διογκωτική μέθοδο αναισθησίας και χρησιμοποιώντας τον ίδιο εξοπλισμό, αφαιρούμε τον μεγαλύτερο αριθμό των ιδρωτοποιών αδένων. Η έκκριση μειώνεται σε ποσοστό 90 – 95% περίπου, σύμφωνα με την εκτίμηση των ίδιων των πασχόντων. Λόγω της ανατομικής θέσης των ιδρωτοποιών αδένων (οι εκκρινείς αδένες βρίσκονται στο κατώτερο χόριο ή στο όριο χόριου – υποδέρματος και οι αποκρινείς στο υπόδερμα) είναι εύκολη η αφαίρεσή τους με την μέθοδο της λιποαναρρόφησης.

Η διάρκεια όλης της διαδικασίας δεν ξεπερνά τη μια ώρα. Η μετεγχειρητική πορεία είναι εντυπωσιακά ήπια και ομαλή. Δε χρειάζεται να απέχει καθόλου από την επαγγελματική και κοινωνική δραστηριότητα εκτός από τις γυμναστικές ασκήσεις που αφορούν τα άνω άκρα για περίπου μια εβδομάδα.

Σας ενδιαφέρει μια ενημέρωση για θεραπεία υπεριδρωσίας; – Επικοινωνήστε για εξέταση, κόστος & τιμές

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας παρακάτω και το εξειδικευμένο προσωπικό μας θα σας απαντήσει μέσα σε 24 ώρες

    captcha