Βλεφαροπλαστική – Πλαστική Βλεφάρων

blefaroplastiki4
blefaroplastiki3
blefaroplastiki

Βλεφαροπλαστική: η θεραπεία στα πεσμένα βλέφαρα

Η επιδερμίδα γύρω από τα μάτια και τα βλέφαρα είναι πολύ λεπτή και ευαίσθητη, γι’ αυτό και είναι το πρώτο σημείο στο οποίο γίνονται ορατά τα σημάδια του χρόνου. Επιπλέον, επιδέχεται τις συνεχείς επιδράσεις της εξωγενούς γήρανσης (περιβάλλον, ήλιος κλπ.) καθώς και της ενδογενούς γήρανσης (γονίδια, κληρονομικότητα, χρόνος).

Η περιοφθαλμική χώρα (άνω και κάτω βλέφαρα) επηρεάζει πάρα πολύ την εικόνα του προσώπου. Ενώ η χαλαρότητα και οι σακούλες που εμφανίζονται στα βλέφαρα, συμμετέχουν σε μεγάλο βαθμό στην εικόνα γήρανσης του προσώπου.

Η επιτυχημένη βλεφαροπλαστική επαναφέρει τη φρεσκάδα και τη λάμψη του βλέμματος, έχοντας ως αποτέλεσμα βλέφαρα που «δένουν» αρμονικά με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του προσώπου.

Τι επιτυχία έχει η βλεφαροπλαστική;

Ο συνδυασμός λιποπρόσθεσης με την έγχυση αυτόλογου λίπους – με τη νέα τεχνική micro fat grafting προσφέρει άμεσα και θεαματικά αποτελέσματα. Ενώ η βλεφαροπλαστική επαναφέρει τη φρεσκάδα και τη λάμψη του βλέμματος. Το αισθητικό αποτέλεσμα διαρκεί αρκετά χρόνια ενώ σε κάποιες περιπτώσεις είναι μόνιμο.

vlefaroplastiki prin - meta

Ενδείξεις Χειρουργείου

Η βλεφαροπλαστική στις μέρες μας αποτελεί τη συχνότερη αισθητική επέμβαση του προσώπου παγκοσμίως. Η χαλάρωση του δέρματος στα βλέφαρα, η χαλάρωση του οφθαλμικού μυός και η προβολή του περικογχικού λίπους είναι συνήθως τα χαρακτηριστικά που οδηγούν κάποιον σε έναν πλαστικό χειρουργό.

Εξαλείφει το πρήξιμο, το «βαθούλωμα» ή τους «μαύρους κύκλους» γύρω από τα μάτι.

Βλεφαροπλαστική Άνω και Κάτω Βλεφάρου

Ορισμένες φορές διορθώνουμε μόνο το άνω βλέφαρο και ορισμένες φορές μόνο το κάτω βλέφαρο. Συνήθως διορθώνουμε και τα δύο μαζί.

Οι τομές που γίνονται στο άνω και κάτω βλέφαρο ακολουθούν φυσικές πτυχές του ματιού και επιτρέπουν στον χειρουργό να ξεχωρίσει τον υποκείμενο μυ που θα φτάσει στο βάθος όπου κρύβεται το λίπος (αυτό όπου δημιουργεί τις σακούλες). Ο πλαστικός χειρουργός τότε αφαιρεί το λίπος και τεντώνει το δέρμα επιφανειακά αφαιρώντας ό,τι περισσεύει.

Δεν είναι ασυνήθιστο η περίσσεια δέρματος γύρω από τα μάτια να εμποδίζει την όραση. Γι’αυτό μπορεί να ευθύνεται η χαλάρωση του μυών που «ανεβάζουν» τα βλέφαρα, με αποτέλεσμα αυτά να «σκεπάζουν» το τμήμα του ματιού μέσω του οποίου βλέπουμε. Αν πιστεύετε ότι τα «πεσμένα» βλέφαρα περιορίζουν την όρασή σας, ιδιαίτερα χρήσιμο μπορεί να αποδειχθεί το ραντεβού με έναν οφθαλμίατρο για μια εξέταση οπτικού πεδίου. Κι αυτό γιατί τα αποτελέσματα της ειδικής αυτής οφθαλμολογικής εξέτασης θα προσδιορίσουν κατά πόσο ή όχι η απομάκρυνση της περιττής επιδερμίδας θα βελτιώσει την όρασή σας.

Συνοδά προβλήματα υγείας όπως σακχαρώδης διαβήτης, υπέρταση, θυροειδοπάθεια, καρδιαγγειακά νοσήματα, ξηρότητα οφθαλμών, γλαύκωμα, αποκόλληση αμφιβλιστροειδούς καθώς και η λήψη φαρμάκων πρέπει να αναφέρονται από την πρώτη κιόλας συνάντηση με τον θεράπωντα ιατρό.

vlefaroplastiki
βλεφαροπλαστική πριν - μετά

Διάρκεια Χειρουργείου

Συνήθως, η διάρκεια του χειρουργείου κυμαίνεται μεταξύ μίας με δύο ώρες και δε χρειάζεται να παραμείνετε στην κλινική. Αν συνδυαστεί με κάποια άλλη επέμβαση όμως η διάρκεια επιμηκύνεται.

Κάπνισμα: Εάν είστε καπνιστής/στρια η πιθανότητα κακής επούλωσης και άλλων επιπλοκών αυξάνεται. Καλό θα ήταν να διακόψετε το κάπνισμα τουλάχιστον 2-3 εβδομάδες πριν το χειρουργείο. Η χρήση patch νικοτίνης καθώς και η ενημέρωση από κάποιον ειδικό μπορεί να σας βοηθήσει να διακόψετε το κάπνισμα για πάντα.

Πιθανές Επιπλοκές: Οίδημα, μελανιές, αιμορραγία, αιμάτωμα, νέκρωση δέρματος, διάσπαση τραύματος, Τραυματισμός νεύρου (νευροαπραξία). Ο πόνος είναι πολύ ήπιος. Επίσης, μπορεί να υπάρχει υπαισθησία η οποία θα υποχωρήσει τις επόμενες εβδομάδες. Σπανιότερα εμφανίζεται σύνδρομο ξηρότητας οφθαλμού ή δυσκολία στο να κλείσει κάποιος το βλέφαρο του.

Μπορεί να υπάρξουν μικρές κύστες κατά μήκος της τομής οι οποίες αφαιρούνται. Η ασυμμετρία και η διπλωπία είναι ασυνήθεις επιπλοκές που όμως πρέπει να αναφερθούν. Τέλος, πάρα πολύ σπάνια είναι η δακρύρροια και η ελαττωμένη όραση.

Είδος αναισθησίας – Φωτογραφίες – Συναίνεση

Το χειρουργείο γίνεται συνήθως με τοπική αναισθησία σε συνδυασμό με μέθη. Απαραίτητη κρίνεται η λήψη φωτογραφιών πριν, έτσι ώστε να γίνει σωστός σχεδιασμός της επέμβασης καθώς και μετά το χειρουργείο για να βρίσκονται στον ιατρικό σας φάκελο. Πολύ σημαντική είναι επίσης η συναίνεση, όπου αναφέρονται όλα αυτά που έχουν σχέση με το χειρουργείο και ο ασθενής παίρνει ένα αντίτυπο.

Βλεφαροπλαστική μετά το χειρουργείο

Με το εξιτήριο καλό θα ήταν να ξεκουραστείτε για μερικές ημέρες, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες του θεράποντος ιατρού. Τα ράμματα αφαιρούνται σε 5 – 7 ημέρες. Μετά το πέρας της πρώτης εβδομάδας μπορείτε να χρησιμοποιείτε make up και ακολούθως να επιστρέψετε στην εργασία σας μετά από 5 ημέρες.

Θα έχετε πιθανές μικρές μελανιές και οίδημα συσσωματώματα, συνήθη μετά από το χειρουργείο τα οποία θα καταλαγιάσουν τις επόμενες 14 – 28 ημέρες. Πολύ χρήσιμο είναι η ανύψωση του κεφαλιού και οι κρύες κομπρέσες τις πρώτες 2 – 3 ημέρες.

Θα πρέπει να αποφύγετε την έντονη σωματική άσκηση για 3 εβδομάδες, τουλάχιστον, καθώς επίσης την έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία για τουλάχιστον 6 μήνες χρησιμοποιώντας πάντα αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας (>30 spf).

Η συχνή παρακολούθηση μετά το χειρουργείο, για τις πρώτες εβδομάδες και τους πρώτους μήνες είναι πολύ σημαντική.

Τέλος, σημαντικό κομμάτι της δουλειάς του ιατρού είναι να κατανοήσει πλήρως ο ασθενής μου το είδος του χειρουργείου με τις ενδείξεις και τις αντενδείξεις και τις πιθανές επιπλοκές της βλεφαροπλαστικής. Γι’αυτό το λόγο και μετά το πέρας της πρώτης επίσκεψης στο ιατρείο θα σας δημιουργηθούν πιθανές απορίες και καλό θα ήταν να τις λύσουμε όλες πριν προχωρήσουμε στην επέμβαση.

Η εκτενής συζήτηση με το γιατρό η κατανόηση όλων των οδηγιών περιορίζει στο ελάχιστο τις επιπλοκές.

Βλεφαροπλαστική Θεσσαλονίκη - Πριν και Μετά

Φυσικό αποτέλεσμα με Βλεφαροπλαστική

Δείτε το αποτέλεσμα σε μερικά ακόμα από τα περιστατικά που έχουν αντιμετωπιστεί στο ιατρείο μας.

Σας ενδιαφέρει μια ενημέρωση για βλεφαροπλαστική; – Επικοινωνήστε για εξέταση, κόστος & τιμές

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας παρακάτω και το εξειδικευμένο προσωπικό μας θα σας απαντήσει μέσα σε 24 ώρες

    captcha