Βραχιονοπλαστική – Πλαστική Μπράτσων

Βραχιονοπλαστική – Επεμβατική Αισθητική Χειρουργική
braxionoplastiki-2
braxionoplastiki-3

Τι είναι η πλαστική επέμβαση στα μπράτσα;

Το δέρμα στο εσωτερικό των βραχιόνων χαλαρώνει και γίνεται πλαδαρό είτε λόγω ηλικίας, είτε λόγω αύξησης ή μείωσης βάρους. Με την Ανόρθωση βραχιόνων αφαιρείται το δέρμα που περισσεύει και το μπράτσο αποκτά μια πιο αρμονική εμφάνιση. Ανάλογα με την περίπτωση και τo βαθμό πτώσης και χαλάρωσης των ιστών, η τομή μπορεί είτε να περιορισθεί μόνο στην περιοχή της μασχάλης (ελάχιστα ορατή), είτε να επεκταθεί από τη μασχάλη έως και λίγο πιο πάνω από το εσωτερικό του αγκώνα.

Τα αίτια που οδηγούν στη δερματική χαλάρωση και την εναπόθεση λίπους είναι:

 1. η κληρονομικότητα
 2. η παχυσαρκία
 3. το γήρας
 4. οι τραυματισμοί
 5. τα φάρμακα
 6. και τέλος μπορεί να είναι για ιδιοπαθείς λόγους

Συνήθως, συνδυάζεται με λιποαναρρόφηση κι έτσι η τομή περιορίζεται στην περιοχή της μασχάλης ώστε να γίνεται πιο δύσκολα αντιληπτή. Τα ράμματα που γίνονται είναι απορροφήσιμα.

Ειδική αναφορά πρέπει να γίνει εάν έχει ελαττωθεί το βάρος και πόσο, για πόσο χρονικό διάστημα ο ασθενής παραμένει σταθερός στο βάρος αυτό (βαριατρική). Ο έμπειρος πλαστικός χειρουργός, πέρα από το ιατρικό ιστορικό του υποψήφιου, λαμβάνει και το κοινωνικό ιστορικό, δηλαδή επιζητεί πληροφορίες για τη ζωή και τις συνήθειες των πελατών του, τις συναισθηματικές και κοινωνικές καταστάσεις που βιώνουν, προκειμένου να διαμορφώσει και να αξιολογήσει τις ξεχωριστές ανάγκες τους.

Κάποιες σοβαρές αντενδείξεις έτσι ώστε ο ενδιαφερόμενος να μην προχωρήσει στην επέμβαση είναι:

 • Κάποιος που πάσχει από νευρολογικό νόσημα ή νοσήματα αγγείων του άνω άκρου.
 • Λεμφοίδημα άνω άκρου ύστερα από αφαίρεση μασχαλιαίων λεμφαδένων
 • Νοσήματα συνδετικού ιστού
 • Μη ρεαλιστικές προσδοκίες του ασθενούς
 • Λόγω της θέσης των τομών της επέμβασης, ίσως αυτές γίνονται αντιληπτές περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη αισθητική επέμβαση
 • Οι τομές, αν και με το χρόνο βελτιώνονται, πάντα σε ένα ποσοστό φαίνονται.

Ένα πλήρες ιατρικό ιστορικό θα πρέπει να λαμβάνεται πριν από κάθε χειρουργική επέμβαση. Ως προληπτικό μέτρο, δεν πρέπει να λαμβάνονται φάρμακα χωρίς συνταγή ιατρού ή φυτικά προϊόντα / φάρμακα προ της χειρουργικής επεμβάσεως και για 3 ημέρες κατόπιν αυτής. Επίσης, θα πρέπει αυστηρώς να αποφευχθεί η λήψη μη στερινοειδών αντιφλεγμονωδών φαρμάκων όπως ασπιρίνη, δικλοφενάκη και κάθε άλλη αντιπηκτική ή αντιαιμοπεταλιακή αγωγή. Θα ήταν επίσης πολύ χρήσιμο να φέρετε έναν κατάλογο των οποιωνδήποτε συνταγογραφημένων φαρμάκων που λαμβάνετε για τον προεγχειρητικό σας έλεγχο.

Κατηγοριοποίηση

Η Επέμβαση

Η επέμβαση μπορεί να γίνει με τοπική αναισθησία, μέθη ή και γενική αναισθησία ανάλογα με το πρόβλημα ή συνδυάζεται με άλλη επέμβαση (π.χ. κοιλιοπλαστική). Η επέμβαση πραγματοποιείται συνήθως σε δυο στάδια αφού πρώτα έχουμε φωτογραφίσει και ζωγραφίσει με ακρίβεια τις τομές μας. Η έγγραφη συναίνεση του χειρουργείου είναι άκρως απαραίτητη και αποδεικνύει την πλήρη κατανόηση εκ μέρους του ασθενούς της επέμβασης στην οποία επρόκειτο να υποβληθεί.

Το πρώτο στάδιο είναι αυτό της παλλόμενης λιποαναρόφησης (PAL), ενώ στο δεύτερο στάδιο αφαιρείται με προσοχή η περίσσεια δέρματος και γίνεται επανασυρραφή των κρημνών. Η τομή θα έχει συνήθως ένα σχήμα L, ξεκινώντας από τη μασχαλιαία περιοχή και συνεχίζοντας κατά μήκος του εσωτερικού του βραχίονα, αλλά μπορεί επίσης να περιορίζεται μόνο στη μασχαλιαία περιοχή.

Παραμονή στην Κλινική

Θα εισαχθείτε στην κλινική το πρωί και θα υποβληθείτε σε βασικό προεγχειρητικό έλεγχο. Μετά το χειρουργείο μπορείτε να επιστρέψετε σπίτι σας ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες του θεράποντα ιατρού.

Μετεγχειρητική Πορεία

Με το εξιτήριο καλό θα ήταν να ξεκουραστείτε για μερικές ημέρες ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες του θεράποντος ιατρού. Η χρήση ενός ειδικού κορσέ είναι απαραίτητη. Τα ράμματα είναι συνήθως απορροφήσιμα και δεν χρειάζεται να αφαιρεθούν. Θα έχετε πιθανές μικρές μελανιές και οίδημα, συμπτώματα συνήθη μετά από το χειρουργείο, τα οποία θα καταλαγιάσουν τις επόμενες 10 – 14 ημέρες. Πολύ χρήσιμη είναι η ανύψωση των άνω άκρων και οι κρύες κομπρέσες τις πρώτες 2 – 3 ημέρες.

Οι ουλές κατά τη διάρκεια των πρώτων εβδομάδων θα είναι αρκετά ροζ, και στη συνέχεια θα ατονήσουν σε λευκό. Το χρονικό αυτό διάστημα ποικίλει από ασθενή σε ασθενή, αλλά γενικά η ποιότητα των ουλών στους περισσότερους ασθενείς θα είναι εξαιρετικά καλή.

Θα πρέπει να αποφύγετε την έντονη σωματική άσκηση για 3 εβδομάδες τουλάχιστον. Μετά την επέμβαση πρέπει να χρησιμοποιηθούν ειδικές κρέμες για την ταχύτερη επούλωση των ουλών, έτσι ώστε να έχετε το αρτιότερο αισθητικό αποτέλεσμα. Παρόλο που τα αποτελέσματα της επέμβασης θα είναι άμεσα εμφανή, θα εξακολουθείτε να βλέπετε περαιτέρω βελτίωση στην περιοχή τους πρώτους έξι μήνες.

Η συχνή παρακολούθηση μετά το χειρουργείο, στο ιατρείο, για τις πρώτες εβδομάδες και τους πρώτους μήνες είναι πολύ σημαντική.

Τέλος, θα ήθελα να σας επισημάνω ότι η σημαντικό κομμάτι της δουλειάς μου είναι να κατανοήσει πλήρως ο ασθενής μου το είδος του χειρουργείου, με τις ενδείξεις και τις αντενδείξεις και τις πιθανές επιπλοκές. Γι’αυτό το λόγο και μετά το πέρας της πρώτης επίσκεψης στο ιατρείο θα σας δημιουργηθούν πιθανές απορίες και καλό θα ήταν να τις λύσουμε όλες πριν προχωρήσουμε στην επέμβαση.

Βραχιονοπλαστική Πριν και Μετά

Βραχιονοπλαστική Εικόνες & Φωτογραφίες

βραχιονοπλαστική πριν και μετά

Σας ενδιαφέρει μια ενημέρωση για βραχιονοπλαστική; – Επικοινωνήστε για εξέταση, κόστος & τιμές

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας παρακάτω και το εξειδικευμένο προσωπικό μας θα σας απαντήσει μέσα σε 24 ώρες

  captcha