Μαστοπηξία – Ανόρθωση Στήθους

Τι είναι η Ανόρθωση Μαστών;

Η επέμβαση της ανόρθωσης του στήθους ονομάζεται μαστοπηξία και έχει σαν σκοπό να βελτιώσει το σχήμα, το μέγεθος και τη σύσταση του γυναικείου στήθους. Η πτώση του στήθους είναι πολύ συχνή και συνήθως αναπόφευκτη.

Τα αίτια της πτώσης οφείλονται κυρίως στη γήρανση, τη βαρύτητα, την εγκυμοσύνη, το θηλασμό και σε μεγάλη απώλεια βάρους. Πολλές φορές μπορεί να γίνει μεμονωμένα, δηλαδή απλά ανόρθωση στήθους, ενώ άλλες φορές συνδυάζεται με τη χρήση ενθεμάτων σιλικόνης, δίνοντας μεγαλύτερο όγκο και συντελώντας στην καλύτερη διατήρηση του αποτελέσματος.

Αύξηση Στήθους - Ανόρθωση Στήθους

Χειρουργείο

Αφαιρώντας, λοιπόν, την περίσσεια δέρματος και συσφίγγοντας τους υποκείμενους ιστούς, το στήθος αποκτά μια πιο νεανική εμφάνιση. Με την επέμβαση αυτή βελτιώνεται το σχήμα και η θέση του γυναικείου στήθους. Ωστόσο, μέσω αυτής της επέμβασης το μέγεθος τους στήθους παραμένει το ίδιο.

Επίσης, πολλές φορές η ανόρθωση του στήθους έχει σαν αποτέλεσμα και τη μείωση του μεγέθους της περιοχής γύρω από τη θηλή ή ακόμα και της ίδιας της θηλής. Έτσι, λοιπόν, σε περιπτώσεις μικρών, πτωτικών μαστών, γίνεται ανόρθωση και ταυτόχρονη αποκατάσταση του όγκου με ενθέματα σιλικόνης. Εάν όμως πρόκειται για ένα πιο μεγάλο πτωτικό μαστό, μπορεί να γίνει αποκατάσταση χωρίς τη χρήση ενθεμάτων. Αυτό που επιτυγχάνεται είναι η επαναφορά του στήθους στην αρχική του θέση, η διόρθωση των ασυμμετριών και η σωστή επανατοποθέτηση των ιστών ώστε να επιτευχθεί ένα γέμισμα του άνω πόλου του μαστού.

Ακόμη, διορθώνεται η θέση της θηλής σε σχέση με την υπομάστιο πτυχή. Η πτώση του στήθους μπορεί να είναι α’, β’, γ’ βαθμού ή ψευδόπτωση. Σε μεγαλύτερου βαθμού πτώσεις πιθανόν να χρειασθούν μεγαλύτερες τομές. Το χειρουργείο γίνεται υπό γενική αναισθησία χωρίς να χρήζει παραμονής στην κλινική.

Αύξηση Στήθους - Ανόρθωση Στήθους
Αύξηση Στήθους - Ανόρθωση Στήθους

Ανάρρωση

Μετά από 10 – 14 ημέρες αφαιρούνται τα ράμματα και η ασθενής μπορεί να επιστρέψει κανονικά στην εργασία της.

Για ένα μήνα φοράει ειδικό στηθόδεσμο, τον οποίο αφαιρεί μόνο στο μπάνιο. Οιδήματα και μελανιές υποχωρούν μέσα σε λίγες ημέρες. Για 4 εβδομάδες καλό είναι να αποφεύγεται η σωματική άσκηση. Μετά από 6 μήνες – 1 έτος, οι ουλές είναι πλέον δυσδιάκριτες.

Περιστατικό Πριν και Μετά από 5 μήνες

ανόρθωση στήθους πριν και μετά
ανόρθωση στήθους πριν και μετά
ανόρθωση στήθους πριν και μετά

Σας ενδιαφέρει μια ενημέρωση για ανόρθωση στήθους; – Επικοινωνήστε για εξέταση, κόστος & τιμές

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας παρακάτω και το εξειδικευμένο προσωπικό μας θα σας απαντήσει μέσα σε 24 ώρες

    captcha