Face Lifting – Λίφτινγκ Προσώπου

face-lifting-1
face-lifting-2
face-lifting-3

Τι είναι το Face Lifting – Ρυτιδεκτομή

Η γήρανση του δέρματος του προσώπου είναι μια αναπόφευκτη, φυσική διαδικασία. Με το πέρασμα του χρόνου, μειώνεται ο όγκος του λίπους και του υποδόριου ιστού του προσώπου, το δέρμα αρχίζει να χαλαρώνει και οι λεπτές ρυτίδες γίνονται βαθύτερες.

Η ηλιακή ακτινοβολία, το περιβάλλον, το κάπνισμα και το άγχος της καθημερινής ζωής είναι παράγοντες που συμμετέχουν στη διαδικασία της γήρανσης του δέρματος.

Το χειρουργικό lifting σβήνει τα σημάδια της ηλικίας, αντιμετωπίζοντας τη χαλάρωση μέσω της ανόρθωσης των μυών και της αφαίρεσης παραπανίσιου δέρματος. Τα αποτελέσματά του είναι εντυπωσιακά και διαρκούν για πολλά χρόνια.

Συνδυαζόμενες Επεμβάσεις

Το face-lift μπορεί να συνδυαστεί πολύ συχνά με άλλες επεμβάσεις όπως είναι η βλεφαροπλαστική, η ανόρθωση του λαιμού, η ανόρθωση μετώπου – φρυδιών (browlift), η λιποαναρρόφηση διπλοσάγονου και η δερμοανάπλαση με Laser.

Για βέλτιστα αποτελέσματα, μπορείτε να συνδυάσετε και άλλες μεθόδους, όπως

  • Βλαστοκύτταρα
  • Laser
  • Peeling
  • Αυτόλογο λίπος

όπου με τις παραπάνω θεραπείες εκτός από τη χαλάρωση αποκαθίσταται η ποιότητα του δέρματος καθώς επίσης και η τυχόν ατροφία του λίπους (π.χ. στα ζυγωματικά)

Ενδείξεις Χειρουργείου

Κατάλληλοι ασθενείς για την επέμβαση της Ρυτιδεκτομης είναι αυτοί που έχουν χαλαρό δέρμα στο πρόσωπο και το λαιμό. Είναι κάλο να υπάρχει σφρίγγος και καλή ελαστικότητα του δέρματος.

Η σωστή ηλικία είναι σημαντικός παράγοντας και το σταθερό σωματικό βάρος για τουλάχιστον 6 μήνες είναι πολύ σημαντικό.

Τέλος, οι ασθενείς πρέπει να έχουν ρεαλιστικές προσδοκίες και γι’αυτό το λόγο ένα πολύ λεπτομερές ιατρικό ιστορικό καθώς επίσης και όλες οι αντενδείξεις πρέπει να αναφέρονται στην ενημέρωση.

Συνοδά προβλήματα υγείας όπως σακχαρώδης διαβήτης, υπέρταση, καρδιαγγειακά προβλήματα, θυροειδοπάθεια, ψυχολογικά προβλήματα, καθώς επίσης και η λήψη φαρμάκων όπως ασπιρίνη ή αντιφλεγμονώδη θα πρέπει να αναφέρονται πάντα.

Διάρκεια Χειρουργείου

2 με 3 ώρες περίπου και αν συνδυαστεί με βλεφαροπλαστική η και μετωπιαίο lifting τότε η διάρκεια φτάνει περίπου στις 5 ώρες.

Παραμονή στην Κλινική

Θα εισαχθείτε στη κλινική το πρωί και θα υποβληθείτε σε βασικό προεγχειρητικό έλεγχο. Μετά το χειρουργείο η διάρκεια παραμονής σας στην κλινική εκτιμάται στη μια ημέρα.

Μετεγχειρητική Πορεία

Η παροχέτευση η οποία τοποθετείται διεγχειρητικά για την αποφυγή αιματώματος συνήθως αφαιρείται 24 – 48 ώρες μετά την επέμβαση.

Με το εξιτήριο καλό θα ήταν να ξεκουραστείτε για μερικές ημέρες ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες του θεράποντος ιατρού. Τα ράμματα αφαιρούνται σε 5 – 7 ημέρες. Μετά το πέρας της πρώτης εβδομάδας μπορείτε να χρησιμοποιείτε make up και ακολούθως να επιστρέψετε στην εργασία σας μετά από 5 ημέρες.

Θα έχετε πιθανές μικρές μελανιές και οίδημα συσσωματώματα, συνήθη μετά από το χειρουργείο τα οποία θα καταλαγιάσουν τις επόμενες 14 – 28 ημέρες. Πολύ χρήσιμο είναι η ανύψωση του κεφαλιού και οι κρύες κομπρέσες τις πρώτες 2 – 3 ημέρες.

Θα πρέπει να αποφύγετε την έντονη σωματική άσκηση για 3 εβδομάδες τουλάχιστον, καθώς επίσης την έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία για τουλάχιστον 6 μήνες χρησιμοποιώντας πάντα αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας (>30 spf).

Η συχνή παρακολούθηση μετά το χειρουργείο στο ιατρείο για τις πρώτες εβδομάδες και τους πρώτους μήνες είναι πολύ σημαντική.

Τέλος, θα ήθελα να σας επισημάνω ότι σημαντικό κομμάτι της δουλειάς μου είναι να κατανοήσει πλήρως ο ασθενής μου το είδος του χειρουργείου με τις ενδείξεις και τις αντενδείξεις και τις πιθανές επιπλοκές. Γι’αυτό το λόγο και μετά το πέρας της πρώτης επίσκεψης στο ιατρείο θα σας δημιουργηθούν πιθανές απορίες και καλό θα ήταν να τις λύσουμε όλες πριν προχωρήσουμε στην επέμβαση.

Η εκτενής συζήτηση με το γιατρό η κατανόηση όλων των οδηγιών περιορίζει στο ελάχιστο τις επιπλοκές.

Είδος αναισθησίας – Φωτογραφίες – Συναίνεση

Το χειρουργείο γίνεται συνήθως με τοπική αναισθησία σε συνδυασμό με μέθη. Απαραίτητη κρίνεται η λήψη φωτογραφιών πριν, έτσι ώστε να γίνει σωστός σχεδιασμός της επέμβασης καθώς και μετά το χειρουργείο για να βρίσκονται στον ιατρικό σας φάκελο. Πολύ σημαντική είναι επίσης η συναίνεση όπου εκεί αναφέρονται όλα αυτά που έχουν σχέση με το χειρουργείο και ο ασθενής παίρνει ένα αντίτυπο.

Σας ενδιαφέρει μια ενημέρωση για face lifting, λίφτινγκ προσώπου τιμές; – Επικοινωνήστε για εξέταση, κόστος & τιμές

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας παρακάτω και το εξειδικευμένο προσωπικό μας θα σας απαντήσει μέσα σε 24 ώρες

    captcha