Κυτταρίτιδα – Αντιμετώπιση και Θεραπεία

kitaritida1
kitaritida2
kitaritida3

Τι είναι η κυτταρίτιδα;

Ένα από τα μεγαλύτερα γυναικεία προβλήματα ομορφιάς, που απασχολεί τις περισσότερες γυναίκες, ιδίως το καλοκαίρι, είναι η κυτταρίτιδα. Η κυτταρίτιδα είναι η συσσώρευση νερού και λίπους στον υποδόριο ιστό και οφείλεται στην κακή αιμάτωση και στην διόγκωση των λιποκυψελών στις περιοχές που εμφανίζεται. Ο συνδετικός ιστός χάνει την ελαστικότητά του με αποτέλεσμα το δέρμα να παρουσιάζει την λεγόμενη όψη του «φλοιού πορτοκαλιού».

Υπάρχουν 4 στάδια της κυτταρίτιδας και ανάλογα με το στάδιο της εμφανίζεται η επιδερμίδα της γυναίκας στην πιο ελαφρά μορφή σαν φλούδα πορτοκαλιού ενώ στο 3ο και 4ο στάδιο εμφανίζει αντιαισθητικά εξογκώματα και βαθουλώματα.

Εμφανίζεται συνήθως στους μηρούς, τους γλουτούς, στα γόνατα, στην κοιλιά στο εσωτερικό των μπράτσων. Κακή διατροφή (λίπη, αλάτι, υδατάνθρακες, αναψυκτικά), καθιστική ζωή, έλλειψη άσκησης, κάπνισμα, αλκοόλ, καφεΐνη, ορμονικές διαταραχές είναι οι σημαντικότεροι παράγοντες που ευνοούν την εμφάνισή της.

Που οφείλεται η κυτταρίτιδα

Πολλοί παράγοντες ευθύνονται για την εμφάνιση της κυτταρίτιδας. Ορμονικοί παράγοντες – Κληρονομικοί – Η παχυσαρκία – Η φύση της δουλειάς – Η έλλειψη άσκησης – Κακές διατροφικές συνήθειες είναι από τους πιο σοβαρούς παράγοντες. Επίσης, η κακή φλεβική ή λεμφική κυκλοφορία επιβαρύνει το πρόβλημα της κυτταρίτιδας.

therapeia-kittaritidas
therapeia-kittaritidas2
therapeia-kittaritidas3
therapeia-kittaritidas4

Σε ποια σημεία εμφανίζεται κυρίως η κυτταρίτιδα;

Οι πιο συχνές περιοχές είναι οι μηροί, οι γλουτοί, οι γοφοί χωρίς να αποκλείονται και άλλα μέρη του σώματος.

Πως καταλαβαίνει μια γυναίκα πως έχει κυτταρίτιδα;

Στα προχωρημένα στάδια της κυτταρίτιδας η απλή παρατήρηση είναι αρκετή. Στα αρχόμενα στάδια όμως, με την δοκιμασία της πίεσης, δηλαδή την πίεση ανάμεσα στον δείκτη και τον αντίχειρα (pinch test) γίνεται αντιληπτή η ύπαρξη της κυτταρίτιδας δηλαδή παρουσιάζεται η εικόνα της φλούδας πορτοκαλιού. Ένα άλλα στοιχείο της κυτταρίτιδας είναι ο πόνος που προκαλείται κατά την πίεση αρκετές φορές όμως και αυτόματα δηλαδή χωρίς την πίεση.

Τρόποι Αντιμετώπισης Κυτταρίτιδας

Ανάλογα με το στάδιο της κυτταρίτιδας, χρησιμοποιούμε διαφορετικούς τρόπους αντιμετώπισης.

Στο 3ο και 4ο στάδιο χρησιμοποιούμε κυρίως επεμβατικές μεθόδους. Στο 1ο και στο 2ο στάδιο κυτταρίτιδας εφαρμόζουμε ένα πρόγραμμα με το ειδικό μηχάνημα ecocell που ασκεί ελεγχόμενη αναρρόφηση και πίεση στην προβληματική περιοχή. Με τον τρόπο αυτό διεγείρεται η λεμφική και φλεβική κυκλοφορία, βοηθώντας έτσι στην απομάκρυνση των τοξινών, επιτυγχάνεται επίσης καλύτερη οξυγόνωση των κυττάρων προκαλώντας ανάπλαση του συνδετικού ιστού και την βελτίωση της υφής και της ποιότητας της επιδερμίδας. Η χρήση ειδικής κρέμας για επάλειψη που περιέχει διάφορες ουσίες όπως οι ξανθίνες αποτελούν ένα καλό συμπλήρωμα της μεθόδου.

Όλα αυτά όμως τα παραπάνω θα ήταν ανώφελα ή πρόσκαιρα ωφέλημα αν δεν συνοδεύονταν από ανάλογη προσπάθεια της γυναίκας για άσκηση και σωστή διατροφή.

Σύστημα Ενδοδερμικού Μασάζ. Η λύση στην κυτταρίτιδα και το τοπικό πάχος!

Το P.R. Cell 2G της καναδικής εταιρείας SILHOUET-TONE είναι ένα μηχάνημα ενδοδερμικού μασάζ, ιδανικό για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας και του τοπικού πάχους.

Συνδυάζει μασάζ ελεγχόμενης αναρρόφησης με τη γαλλική τεχνική Palper Rouler μέσα από δύο ανατομικά σχεδιασμένους κυλίνδρους.

Παρέχει τη δυνατότητα επιλογής προγράμματος, αναλόγως του βαθμού κυτταρίτιδας του πελάτη, δρώντας στην επιδερμίδα, στο χόριο και στον υποδόριο ιστό.

Διεγείρει τη σωστή λεμφική και αιματική κυκλοφορία, βοηθώντας στην αποβολή τοξινών και τη σωστή αιμάτωση των αγγείων.

Τα βασικά στάδια δράσης του P.R. Cell 2G είναι :

  1. Απαλό μασάζ (επιδερμικό / δερμικό επίπεδο): Απελευθερώνει τη λεμφική κυκλοφορία, μειώνει το οίδημα, αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος και την οξυγόνωση των κυττάρων.
  2. Μεσαίο μασάζ (δερμικό / υποδερμικό επίπεδο): Ομαλοποιεί τον συνδετικό ιστό, ενεργοποιεί την κυκλοφορία, την τονώνει και τη δραστηριοποιεί
  3. Μασάζ σε βάθος (υποδερμικό / υποδερμικό επίπεδο): Δρα στο τοπικό πάχος, σε μεγάλο βάθος, απελευθερώνοντας τους ιστούς από τις τοξίνες και βοηθώντας στη μυϊκή τόνωση.

Η ηλικία, ο τρόπος ζωής και η κατάσταση του δέρματος, προσδιορίζουν τον αριθμό των θεραπειών που χρειάζονται, για να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Η βελτίωση φαίνεται γενικά μετά από την 4η ή την 5η συνεδρία.

Συνήθως προτείνονται 12 συνεδρίες για ολοκληρωμένα αποτελέσματα.

drmoutsoudis-prcell2g
drmoutsoudis-cellulite-prcell2g
Αντιμετώπισης Κυτταρίτιδας - Πριν και μετά

Πρόληψη κατά της Κυτταρίτιδας

Δεν νομίζω ότι είναι δυνατόν να ελέγξουμε απόλυτα την εμφάνιση της κυτταρίτιδας. Υπάρχουν παράγοντες όπως οι γενετικοί που αναφέραμε ή οι ορμονικοί που δεν μπορούν να ελεγχθούν απόλυτα. Ορισμένα όμως προληπτικά μέτρα όπως η σωστή διατροφή, η άσκηση, βοηθάνε πάρα πολύ στον έλεγχο και την βελτίωση της κυτταρίτιδας.

Για αυτό το λόγο συστήνουμε την απλή, σωστή, και πλήρη σε θρεπτικά συστατικά διατροφή, χωρίς πολλά λιπαρά ή αλάτι και κατανάλωση αρκετής ποσότητας φρούτων και λαχανικών, που είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και μεταλλικά άλατα. Συστήνουμε, επίσης, φυσική ή αθλητική δραστηριότητα για την τόνωση του μυϊκού. Ειδικά για την κυτταρίτιδα θα συστήναμε ιδιαίτερα την κολύμβηση, το ποδήλατο, το βάδισμα, τον χορό και γενικότερα τις αερόβιες ασκήσεις.

Τέλος, συστήνουμε να αποφεύγει η γυναίκα όσο το δυνατόν τα ψηλοτάκουνα παπούτσια και τα στενά ρούχα που επιβαρύνουν την κυκλοφορία του αίματος και της λέμφου στα πόδια.

Σας ενδιαφέρει μια ενημέρωση για θεραπεία κυτταρίτιδας; – Επικοινωνήστε για εξέταση, κόστος & τιμές

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας παρακάτω και το εξειδικευμένο προσωπικό μας θα σας απαντήσει μέσα σε 24 ώρες

    captcha