Αποκατάσταση Τραυμάτων και Ουλών

Αφαίρεση – Επούλωση Ουλών

Η αποκατάσταση ουλών και τραυμάτων είναι ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια της Επανορθωτικής Πλαστικής Χειρουργικής.

Μια από τις πιο βασικές αρχές της Πλαστικής Χειρουργικής είναι η αποκατάσταση τραυμάτων όπως μετά από ένα έγκαυμα, τροχαίο κλπ καθώς επίσης και η εξομάλυνση – βελτίωση ουλών μετά από επεμβάσεις είτε επανορθωτικού (μαστεκτομές, όγκοι δέρματος, χηλοειδή) είτε αισθητικού χαρακτήρα. Οι παράγοντες που επηρεάζουν την θεραπευτική αντιμετώπιση – αποκατάσταση ουλών είναι το μέγεθος, η έκταση, το βάθος του τραύματος, το πάχος, το χρώμα του δέρματος, η αιμάτωση της περιοχής, η κατεύθυνση της ουλής, η ηλικία, η εντόπιση – ανατομικό σημείο εμφάνισης, γενετικοί παράγοντες και φαρμακευτική αγωγή που τυχόν λαμβάνει ο ασθενής.

Όσο μεγαλύτερη είναι η βλάβη τόσο περισσότερος χρόνος χρειάζεται για την επούλωση της. Η διαδικασία επούλωσης αποτελείται από τρεις φάσεις ξεκινώντας άμεσα μετά τον τραυματισμό και με τη βοήθεια των αιμοπεταλίων δημιουργείται το αρχικό πήγμα. Στη συνέχεια ξεκινάει η παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης και η όλη διαδικασία ολοκληρώνεται μετά από 18 μήνες περίπου. Το χρώμα των ουλών αλλάζει σημαντικά κατά την διάρκεια των τριών φάσεων και από έντονο κόκκινο στην αρχή μετά φτάνει στο χρώμα του δέρματος.

Χηλοειδή – Υπερτροφικές Ουλές – Ουλές από Ακμή

Οι ουλές διαχωρίζονται σε Χηλοειδή, Υπερτροφικές ουλές μετά από ακμή, ανεμοβλογιά αλλά και μετεγκαυματικές ή μετατραυματικές ουλές. Ακόμη και οι ραβδώσεις είναι ένας τύπος ατελής επούλωσης του δέρματος μετά από αυξομειώσεις βάρους.

Στόχος της χειρουργικής επέμβασης αποτελεί η βελτίωση της εμφάνισης της ουλής, ώστε να μοιάζει περισσότερο με τον τόνο και την υφή του περιβάλλοντος δέρματος, καθώς δεν είναι δυνατή η πλήρης εξάλειψή της. Η σύγκλειση του τραύματος γίνεται κατά στρώματα ούτως ώστε η νέα ουλή να είναι επίπεδη. Επίσης χρησιμοποιούνται διάφορες τεχνικές όπως η Z-PLASTY ή W-PLASTY για να μειώσουν σημαντικά την τάση του τραύματος έτσι ώστε να αποφευχθεί περαιτέρω ρίκνωση του δέρματος.

Εκτός από την χειρουργική παρέμβαση υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να βελτιωθεί η εικόνα των τραυμάτων και ουλών, όπως είναι η έγχυση κορτιζόνης στα χηλοειδή τραύματα και η έγχυση αυξητικών παραγόντων και βλαστοκυττάρων (P.R.P). Επίσης τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιούνται ευρέως διάφορα laser, όπως το CO2 fractional, το VLP αλλά και το PULSE DYED LASER.

Ο στόχος τους είναι ο εκ νέου τραυματισμός της επιδερμίδας και η περαιτέρω ανάπλαση του.

Τα φύλλα σιλικόνης καθώς επίσης και οι διάφορες κρέμες ανάπλασης όπως η επουλωτική γέλη σιλικόνης, έχει αποδειχθεί ότι συνεισφέρουν σημαντικά στην διαδικασία της επούλωσης.

Ο συνδυασμός όλων των παραπάνω τεχνικών συνεισφέρει ουσιαστικά στην βελτίωση των ουλών, χωρίς να ξεχνάμε τη συχνή παρακολούθηση από τον θεράποντα ιατρό μας, που είναι πολύ σημαντική.

Φωτογραφίες Πριν και Μετά

 • Before-Αποκατάσταση Τραυμάτων και Ουλών
  After-Αποκατάσταση Τραυμάτων και Ουλών
  ΠΡΙΝΑποκατάσταση Τραυμάτων και ΟυλώνΜΕΤΑ
 • Before-Αποκατάσταση Τραυμάτων και Ουλών
  After-Αποκατάσταση Τραυμάτων και Ουλών
  ΠΡΙΝΑποκατάσταση Τραυμάτων και ΟυλώνΜΕΤΑ
 • Before-Αποκατάσταση Τραυμάτων και Ουλών
  After-Αποκατάσταση Τραυμάτων και Ουλών
  ΠΡΙΝΑποκατάσταση Τραυμάτων και ΟυλώνΜΕΤΑ

Σας ενδιαφέρει μια ενημέρωση για θεραπεία ουλών; – Επικοινωνήστε για εξέταση, κόστος & τιμές

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας παρακάτω και το εξειδικευμένο προσωπικό μας θα σας απαντήσει μέσα σε 24 ώρες

  captcha