Αφεστώτα Ώτα – Πλαστική στα Αυτιά

Πεταχτά αυτιά; Η Ωτοπλαστική είναι η λύση

Η ωτοπλαστική είναι μια επέμβαση με την οποία διορθώνουμε τα λεγόμενα «αφεστώτα ώτα» δηλαδή τα πεταχτά αυτιά. Αυτά χαρακτηρίζονται από υπερτροφία της κόγχης σε συνδυασμό ή μη απουσίας της ανθέλικας του πτερυγίου του αυτιού.

Η ωτοπλαστική εκτελείται με τοπική αναισθησία στο χώρο του ιατρείου, σε εφήβους και ενήλικες, ενώ στα παιδιά γίνεται συχνά με γενική αναισθησία σε κλινική. Μετεγχειρητικά ο ασθενής φορά έναν προστατευτικό επίδεσμο ο οποίος αφαιρείται μετά από μια εβδομάδα, ενώ συνιστάται η χρήση ενός ελαστικού επιδέσμου κατά τη διάρκεια του ύπνου για ένα μήνα.

Η βελτίωση από την ωτοπλαστική είναι εμφανής αμέσως, αν και το τελικό αποτέλεσμα γίνεται ορατό μετά από μερικές εβδομάδες μετά την υποχώρηση του οιδήματος.

Ενδείξεις Χειρουργείου

Τα αυτιά που προεξέχουν προς τα εμπρός (πεταχτά) είναι συχνό φαινόμενο τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες και συχνά δημιουργούν ψυχολογικά προβλήματα στα μικρά παιδιά.

Συνοδά προβλήματα υγείας όπως σακχαρώδης διαβήτης, υπέρταση, θυρεοειδοπάθεια, καρδιαγγειακά νοσήματα καθώς και η λήψη φαρμάκων πρέπει να αναφέρονται κατά την πρώτη επίσκεψη στο ιατρείο.

Η λήψη λεπτομερούς ιστορικού σε όλες τις επεμβάσεις της πλαστικής χειρουργικής καθώς επίσης και ο σωστός σχεδιασμός και παρουσίαση της επέμβασης αποτελούν πολύ σημαντικό κομμάτι πριν ο ασθενής περάσει την πόρτα του χειρουργείου

Αφεστώτα Ώτα - Γυναίκες - Πριν και μετά

Διάρκεια Χειρουργείου

1 με 2 ώρες είναι συνήθως η διάρκεια του χειρουργείου και δεν χρειάζεται να παραμείνετε στην κλινική. Μετά το χειρουργείο η περιοχή της κεφαλής καλύπτεται με ένα ελαστικό επίδεσμο για 7 ημέρες και μετά ακολουθεί η χρήση κορδέλας για 1 – 2 μήνες.

Τα ράμματα είναι απορροφήσιμα και δεν χρειάζεται να αφαιρεθούν.

Κάπνισμα: Εάν είστε καπνιστής/στρια η πιθανότητα κακής επούλωσης και άλλων επιπλοκών αυξάνεται. Καλό θα ήταν να διακόψετε το κάπνισμα τουλάχιστον 2 – 3 εβδομάδες πριν το χειρουργείο. Η χρήση patch νικοτίνης καθώς και η ενημέρωση από κάποιον ειδικό μπορεί να σας βοηθήσει να διακόψετε το κάπνισμα για πάντα.

Επιπλοκές: Οίδημα, μελανιές, αιμορραγία, αιμάτωμα, νέκρωση δέρματος, διάσπαση τραύματος. Ο πόνος είναι πολύ ήπιος. Επίσης, μπορεί να υπάρχει υπαισθησία η οποία θα υποχωρήσει τις επόμενες εβδομάδες. Μπορεί να υπάρξουν μικρές κύστες κατά μήκος της τομής οι οποίες αφαιρούνται.

Παραμονή στην Κλινική

Θα εισαχθείτε στη κλινική το πρωί και θα υποβληθείτε σε βασικό προεγχειρητικό έλεγχο. Μετά το χειρουργείο η διάρκεια παραμονής σας στη κλινική εκτιμάται στη μια ημέρα.

afestota ota prin - meta

Μετεγχειρητική Πορεία

Με το εξιτήριο καλό θα ήταν να ξεκουραστείτε για μερικές ημέρες ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες του θεράποντος ιατρού.

Θα έχετε πιθανές μικρές μελανιές και οίδημα συσσωματώματα, συνήθη μετά από το χειρουργείο τα οποία θα καταλαγιάσουν τις επόμενες 14 – 28 ημέρες.

Η συχνή παρακολούθηση μετά το χειρουργείο στο ιατρείο για τις πρώτες εβδομάδες και τους πρώτους μήνες είναι πολύ σημαντική.

Τέλος θα ήθελα να σας επισημάνω ότι σημαντικό κομμάτι της δουλειάς μου είναι να κατανοήσει πλήρως ο ασθενής μου το είδος του χειρουργείου με τις ενδείξεις και τις αντενδείξεις και τις πιθανές επιπλοκές. Γι’αυτό το λόγο και μετά το πέρας της πρώτης επίσκεψης στο ιατρείο θα σας δημιουργηθούν πιθανές απορίες και καλό θα ήταν να τις λύσουμε όλες πριν προχωρήσουμε στην επέμβαση.

Η εκτενής συζήτηση με το γιατρό η κατανόηση όλων των οδηγιών περιορίζει στο ελάχιστο τις επιπλοκές.

Αφεστώτα Ώτα - Περιστατικό Γυναίκα - Πριν και μετά

Είδος αναισθησίας – Ωτοπλαστική φωτογραφίες – Συναίνεση


Το χειρουργείο γίνεται συνήθως με τοπική αναισθησία σε συνδυασμό με μέθη. Απαραίτητη κρίνεται η λήψη φωτογραφιών πριν έτσι ώστε να γίνει σωστός σχεδιασμός της επέμβασης καθώς και μετά το χειρουργείο για να βρίσκονται στον ιατρικό σας φάκελο. Πολύ σημαντική είναι επίσης η συναίνεση όπου εκεί αναφέρονται όλα που έχουν σχέση με το χειρουργείο και ο ασθενής παίρνει ένα αντίτυπο.

Σας ενδιαφέρει μια ενημέρωση για ωτοπλαστική – πλαστική αυτιών; – Επικοινωνήστε για εξέταση, κόστος & τιμές

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας παρακάτω και το εξειδικευμένο προσωπικό μας θα σας απαντήσει μέσα σε 24 ώρες

    captcha