Λίφτινγκ Μετώπου και Φρυδιών

metopiko-lifting-1
metopiko-lifting-2
metopiko-lifting-3

Μετωπιαίο Lifting

Καθώς τα χρόνια περνούν το μέτωπο “πέφτει” και αυτό προς τα κάτω δημιουργώντας βαθιές ρυτίδες και πολλές φορές, λόγω της περίσσειας δέρματος στα πλάγια του μετώπου, δίνει την εικόνα ενός “κουρασμένου” ή “θυμωμένου” προσώπου.

Ενδείξεις Χειρουργείου

Το μετωπιαίο λίφτινγκ θα βελτιώσει τη θέση του μετώπου, την περίσσεια του δέρματος στα πλάγια (πάνω από τα φρύδια) καθώς και τις οριζόντιες ρυτίδες (δε θα τις εξαφανίσει). Πολλοί πιστεύουν ότι αυτή η περίσσεια του δέρματος πάνω από τα φρύδια μπορεί να διορθωθεί με βλεφαροπλαστική, αυτό όμως δεν είναι σωστό.

Κατάλληλοι ασθενείς για την επέμβαση είναι αυτοί που έχουν χαλαρό δέρμα στο πρόσωπο. Είναι καλό να υπάρχει σφριγηλότητα και καλή ελαστικότητα του δέρματος. Η σωστή ηλικία είναι σημαντικός παράγοντας και το σταθερό σωματικό βάρος για τουλάχιστον 6 μήνες είναι πολύ σημαντικό.

Τέλος, οι ασθενείς πρέπει να έχουν ρεαλιστικές προσδοκίες και γι’αυτό το λόγο ένα πολύ λεπτομερές ιατρικό ιστορικό καθώς επίσης και όλες οι αντενδείξεις πρέπει να αναφέρονται στην ενημέρωση. Συνοδά προβλήματα υγείας όπως σακχαρώδης διαβήτης, υπέρταση, καρδιαγγειακά προβλήματα, θυροειδοπάθεια, ψυχολογικά προβλήματα, καθώς επίσης και η λήψη φαρμάκων όπως ασπιρίνη, αντιφλεγμονώδη θα πρέπει να αναφέρονται πάντα.

Συνδυαζόμενες Επεμβάσεις

Το lifting μετώπου και η βλεφαροπλαστική μπορούν να συνδυαστούν για καλύτερο αποτέλεσμα.

Για βέλτιστα αποτελέσματα μπορείτε να συνδυάσετε το μετωπιαίο λίφτινγκ με τις παρακάτω θεραπείες:

  • Βλαστοκύτταρα
  • Laser
  • Peeling
  • Αυτόλογο λίπος

Όπου εκτός από τη χαλάρωση και πτώση αποκαθίσταται και η ποιότητα του δέρματος, ενώ και η τυχόν ατροφία του λίπους (π.χ. στα ζυγωματικά).

Επίσης, ο συνδυασμός με περιοδική εφαρμογή botox, έχει ακόμα μεγαλύτερη διάρκεια.

Είδος αναισθησίας – Φωτογραφίες – Συναίνεση

Το χειρουργείο γίνεται συνήθως με τοπική αναισθησία σε συνδυασμό με μέθη ή / και γενική αναισθησία. Απαραίτητη κρίνεται η λήψη φωτογραφιών πριν, έτσι ώστε να γίνει σωστός σχεδιασμός της επέμβασης καθώς και μετά το χειρουργείο για να βρίσκονται στον ιατρικό σας φάκελο. Πολύ σημαντική είναι επίσης η συναίνεση όπου αναφέρονται όλα αυτά που έχουν σχέση με το χειρουργείο και ο ασθενής παίρνει ένα αντίτυπό.

Η Επέμβαση

Για να επιτευχθεί γίνονται 3 – 5 μικρές τομές μέσα στα μαλλιά χωρίς να κοπούν καθόλου τρίχες. Από τις τομές αυτές παρασκευάζονται ενδοσκοπικά όλα τα μαλακά μόρια του μετώπου και τραβιούνται προς τα επάνω ώστε να γίνει μια επανατοποθέτηση του πάνω στον σκελετό. Ταυτόχρονα εξασθενίζουμε ελεγχόμενα του μεσόφρυους μύες ώστε να βελτιωθούν σημαντικά οι ρυτίδες στη μεσόφρυα χώρα χωρίς να επηρεαστεί στο ελάχιστο η κίνηση του μετώπου ή των φρυδιών.

Με την τεχνική αυτή μπορούμε εφόσον είναι επιθυμητό να ανορθώσουμε την έξω γωνία του ματιού. Η ενδοσκοπική ανόρθωση μετώπου διαρκεί περίπου μια ώρα, και συνήθως δίδεται εξιτήριο την ίδια ημέρα (ημερήσια νοσηλεία). Η επάνοδος στην εργασία γίνεται σε 3 – 5 ημέρες, ενώ η πλήρης δραστηριότητα επέρχεται μετά από δύο εβδομάδες. Το αισθητικό αποτέλεσμα της ενδοσκοπικής ανόρθωσης μετώπου διαρκεί συνήθως 10 – 12 χρόνια.

Δεν επηρεάζονται:

  • Οι σακούλες κάτω από τα μάτια
  • Το πόδι της χήνας στην έξω πλευρά του ματιού

Υπάρχουν ουσιαστικά δύο διαφορετικές τεχνικές για το μετωπιαίο λίφτινγκ.

Σε μεγάλες ηλικίες με βαρύ μέτωπο και μεγάλη πτώση θα χρειαστούν (coronal) ολικό με τομή οβελιαία από το ένα αυτί στο άλλο.

Σε νεαρότερες ηλικίες μπορεί να γίνει ενδοσκοπικό ή L.I.F. (Limited Incision Foreheadplasty) με μικρές τομές στα πλάγια όπου θα δοθεί βάρος κυρίως στην ανύψωση της πτώσης στα πλάγια της μετωπιαίας χώρας.

Στο ολικό (coronal) lifting έχουμε καλύτερα αποτελέσματα.

Μετεγχειρητική Πορεία

Η παροχέτευση η οποία τοποθετείται εγχειρητικά για την αποφυγή αιματώματος συνήθως αφαιρείται 24 – 48 ώρες μετά την επέμβαση.

Με το εξιτήριο καλό θα ήταν να ξεκουραστείτε για μερικές ημέρες ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες του θεράποντος ιατρού. Τα ράμματα αφαιρούνται σε 14 ημέρες. Απαγορεύεται η λήψη ασπιρίνης και του καπνίσματος.

Θα έχετε πιθανές μικρές μελανιές και οίδημα, συμπτώματα συνήθη μετά από το χειρουργείο τα οποία θα καταλαγιάσουν τις επόμενες 10 – 14 ημέρες. Πολύ χρήσιμο είναι η ανύψωση του κεφαλιού και οι κρύες κομπρέσες τις πρώτες 2 – 3 ημέρες. Η συχνή παρακολούθηση μετά το χειρουργείο στο ιατρείο για τις πρώτες εβδομάδες και τους πρώτους μήνες είναι πολύ σημαντική.

Τέλος, θα ήθελα να σας επισημάνω ότι σημαντικό κομμάτι της δουλειάς μου είναι να κατανοήσει πλήρως ο ασθενής μου το είδος του χειρουργείο με τις ενδείξεις και τις αντενδείξεις και τις πιθανές επιπλοκές. Γι’αυτό το λόγο και μετά το πέρας της πρώτης επίσκεψης στο ιατρείο θα σας δημιουργηθούν πιθανές απορίες και καλό θα ήταν να τις λύσουμε όλες πριν προχωρήσουμε στην επέμβαση.

Σας ενδιαφέρει μια ενημέρωση για brow lift – ανόρθωση φρυδιών; – Επικοινωνήστε για εξέταση, κόστος & τιμές

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας παρακάτω και το εξειδικευμένο προσωπικό μας θα σας απαντήσει μέσα σε 24 ώρες

    captcha