Αφεστώτα Ώτα σε Άντρες

afestota-ota1
afestota-ota2
afestota-ota3

 Η Ωτοπλαστική ανδρών είναι η λύση

Η ωτοπλαστική είναι μια επέμβαση με την οποία διορθώνουμε τα λεγόμενα «αφεστώτα ώτα» δηλαδή τα πεταχτά αυτιά. Αυτά χαρακτηρίζονται από υπερτροφία της κόγχης σε συνδυασμό ή μη απουσίας της ανθέλικας του πτερυγίου του αυτιού.

Η ωτοπλαστική εκτελείται σε κλινική, με γενική αναισθησία σε παιδιά και εφήβους ενώ στους ενήλικες γίνεται με τοπική αναισθησία ή και μέθη. Μετεγχειρητικά ο ασθενής φορά έναν προστατευτικό επίδεσμο ο οποίος αφαιρείται μετά από μια εβδομάδα, ενώ συνιστάται η χρήση ενός ελαστικού επιδέσμου κατά τη διάρκεια του ύπνου για ένα μήνα.

Η βελτίωση από την ωτοπλαστική ανδρών είναι εμφανής αμέσως, αν και το τελικό αποτέλεσμα γίνεται ορατό μετά από μερικές εβδομάδες μετά την υποχώρηση του οιδήματος.

Ενδείξεις Χειρουργείου

Τα αυτιά που προεξέχουν προς τα εμπρός (πεταχτά) είναι συχνό φαινόμενο τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες και συχνά δημιουργούν ψυχολογικά προβλήματα στα μικρά παιδιά.

Συνοδά προβλήματα υγείας όπως σακχαρώδης διαβήτης, υπέρταση, θυρεοειδοπάθεια, καρδιαγγειακά νοσήματα καθώς και η λήψη φαρμάκων πρέπει να αναφέρονται κατά την πρώτη επίσκεψη στο ιατρείο.

Η λήψη λεπτομερούς ιστορικού σε όλες τις επεμβάσεις της πλαστικής χειρουργικής καθώς επίσης και ο σωστός σχεδιασμός και παρουσίαση της επέμβασης αποτελούν πολύ σημαντικό κομμάτι πριν ο ασθενής περάσει την πόρτα του χειρουργείου

Διάρκεια Χειρουργείου

1 με 2 ώρες είναι συνήθως η διάρκεια του χειρουργείου και δεν χρειάζεται να παραμείνετε στην κλινική. Μετά το χειρουργείο η περιοχή της κεφαλής καλύπτεται με ένα ελαστικό επίδεσμο για 7 ημέρες και μετά ακολουθεί η χρήση κορδέλας για 1 – 2 μήνες.

Επιπλοκές: Οίδημα, μελανιές, αιμορραγία, αιμάτωμα, νέκρωση δέρματος, διάσπαση τραύματος, τραυματισμός νεύρου (νευροαπραξία). Ο πόνος είναι πολύ ήπιος. Επίσης, μπορεί να υπάρχει υπαισθησία η οποία θα υποχωρήσει τις επόμενες εβδομάδες.

Μετεγχειρητική Πορεία

Με το εξιτήριο καλό θα ήταν να ξεκουραστείτε για μερικές ημέρες ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες του θεράποντος ιατρού. Τα ράμματα αφαιρούνται σε 5 – 7 ημέρες.

Θα έχετε πιθανές μικρές μελανιές και οίδημα, συμπτώματα συνήθη μετά από το χειρουργείο, τα οποία θα καταλαγιάσουν τις επόμενες 14 – 28 ημέρες.

Θα πρέπει να αποφύγετε την έντονη σωματική άσκηση για 3 εβδομάδες τουλάχιστον, καθώς επίσης την έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία για τουλάχιστον 6 μήνες χρησιμοποιώντας πάντα αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας (>30 spf).

Η συχνή παρακολούθηση μετά το χειρουργείο στο ιατρείο για τις πρώτες εβδομάδες και τους πρώτους μήνες είναι πολύ σημαντική.

Τέλος, θα ήθελα να σας επισημάνω ότι σημαντικό κομμάτι της δουλειάς μου είναι να κατανοήσει πλήρως ο ασθενής μου το είδος του χειρουργείου με τις ενδείξεις και τις αντενδείξεις και τις πιθανές επιπλοκές. Γι’αυτό το λόγο και μετά το πέρας της πρώτης επίσκεψης στο ιατρείο θα σας δημιουργηθούν πιθανές απορίες και καλό θα ήταν να τις λύσουμε όλες πριν προχωρήσουμε στην επέμβαση.

Η εκτενής συζήτηση με το γιατρό η κατανόηση όλων των οδηγιών περιορίζει στο ελάχιστο τις επιπλοκές.

Φωτογραφίες Πριν και Μετά Ανδρών – Αγοριών

 • Before-Περιστατικό
  After-Περιστατικό
  ΠρινΠεριστατικόΜετά
 • Before-Περιστατικό
  After-Περιστατικό
  ΠρινΠεριστατικόΜετά
 • Before-Περιστατικό
  After-Περιστατικό
  ΠρινΠεριστατικόΜετά
 • Before-Περιστατικό
  After-Περιστατικό
  ΠρινΠεριστατικόΜετά

Επανόρθωση σε Αφεστώτα Ώτα νεαρού άνδρα.

Το περιστατικό αφορά νεαρό άνδρα που υποβλήθηκε σε επανορθωτική επέμβαση ωτοπλαστικής για την αντιμετώπιση της ανωμαλίας των πτερυγίων που ονομάζεται αφεστώτα ώτα ή, κοινώς, πεταχτά αυτιά. Βλέπουμε ότι τα αισθητικά αποτελέσματα της επέμβασης είναι εξαιρετικά και η επαναφορά του ασθενούς συνεχίζεται πολύ ικανοποιητικά.

Είδος αναισθησίας – Φωτογραφίες – Συναίνεση

Το χειρουργείο ωτοπλαστικής για άντρες γίνεται συνήθως με τοπική αναισθησία σε συνδυασμό με μέθη. Απαραίτητη κρίνεται η λήψη φωτογραφιών πριν, έτσι ώστε να γίνει σωστός σχεδιασμός της επέμβασης καθώς και μετά το χειρουργείο για να βρίσκονται στον ιατρικό σας φάκελο. Πολύ σημαντική είναι επίσης η συναίνεση όπου εκεί αναφέρονται όλα αυτά που έχουν σχέση με το χειρουργείο και ο ασθενής παίρνει ένα αντίτυπο.

Σας ενδιαφέρει μια ενημέρωση για ωτοπλαστική ανδρών; – Επικοινωνήστε για εξέταση, κόστος & τιμές

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας παρακάτω και το εξειδικευμένο προσωπικό μας θα σας απαντήσει μέσα σε 24 ώρες

  captcha