ogkoi-dermatos1
ogkoi-dermatos2
ogkoi-dermatos3

Όγκοι Δέρματος – Σπίλοι (ελιές)

Οι σπίλοι (ελιές) του δέρματος μπορεί να εμφανισθούν από την γέννηση (συγγενείς) ή αργότερα κατά τη διάρκεια της ζωής του ατόμου (επίκτητοι). Υπάρχει μεγάλη ποικιλία στο χρώμα, το μέγεθος, το σχήμα και την υφή των σπίλων.

Η εξέλιξή τους με την πάροδο του χρόνου επηρεάζεται από εσωτερικούς παράγοντες (ορμόνες, κ.α.) και εξωτερικούς παράγοντες (περιβάλλον, ηλιακή ακτινοβολία, κ.α.). Κυρίως είναι καλοήθεις βλάβες του δέρματος και η εξέλιξή τους είναι ομαλή και ακίνδυνη.

Σε ένα μικρό ποσοστό όμως μπορεί να εξελιχθούν σε κακοήθεις βλάβες όπως το μελάνωμα που είναι ιδιαίτερα κακόηθες. Τα άτομα που έχουν σπίλους στο δέρμα τους, πρέπει να προστατεύονται από την ηλιακή ακτινοβολία και να αποφεύγουν τον τραυματισμό των σπίλων με οποιοδήποτε τρόπο.

Η παρατήρηση οποιασδήποτε αλλαγής στο χρώμα, στο μέγεθος, στο σχήμα και στην υφή των σπίλων πρέπει να ανησυχεί τον πάσχοντα και να αναζητά την υπεύθυνη γνώμη του δερματολόγου.

Άτομα που παρουσιάζουν πολλούς δερματικούς σπίλους, ιδίως μελαχρωματικούς επιβάλλεται να ελέγχονται μια με δύο φορές τον χρόνο από δερματολόγο. Η χαρτογράφηση (ψηφιακή απεικόνιση) μας δίνει τη δυνατότητα σωστής και λεπτομερειακής παρακολούθησης των σπίλων.

Στους όγκους του δέρματος εκτός από τους καλοήθεις (θηλώματα, κύστεις, κ.α.) περιλαμβάνουμε κυρίως τους καρκίνους του δέρματος (βασικοκυτταρικό και ακανθοκυτταρικό επιθηλίωμα, μελάνωμα, κ.α.). Το περιβάλλον, η ηλιακή ακτινοβολία, ο τύπος του δέρματος, η γενετική προδιάθεση, κ.α. ευθύνονται για την ανάπτυξη των καρκίνων του δέρματος.

Η έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία έχει πρωταρχική σημασία για την οριστική θεραπεία του καρκίνου του δέρματος γενικά. Άρα η παρουσία κάποιας βλάβης στο δέρμα που δεν υποχωρεί ή η διαφοροποίηση βλάβης που προϋπήρχε, πρέπει χωρίς αναβολή να ελέγχεται από τον ειδικό δερματολόγο.

Περιστατικά Ασθενών

Μελάνωμα αριστεράς παρείας – λοβού αυτιού με πλήρη ίαση

ΜΕΛΑΝΩΜΑ IN SITU ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΠΑΡΕΙΑΣ-ΛΟΒΟΥ ΑΥΤΙΟΥ ΠΛΗΡΗΣ ΙΑΣΗ

 


ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ

Βασικοκυτταρικό Καρκίνωμα Ρινός – Παρείας – Χείλους

 • Before-ΑΚΑΝΘΟΚΥΤΤΑΡΙΚΟ ΚΑΡΚΙΝΩΜΑ ΚΑΤΩ ΧΕΙΛΟΥΣ ΠΛΗΡΗ ΙΑΣΗ
  After-ΑΚΑΝΘΟΚΥΤΤΑΡΙΚΟ ΚΑΡΚΙΝΩΜΑ ΚΑΤΩ ΧΕΙΛΟΥΣ ΠΛΗΡΗ ΙΑΣΗ
  ΠΡΙΝΑΚΑΝΘΟΚΥΤΤΑΡΙΚΟ ΚΑΡΚΙΝΩΜΑ ΚΑΤΩ ΧΕΙΛΟΥΣ ΠΛΗΡΗ ΙΑΣΗΜΕΤΑ
 • Before-ΟΖΩΔΕΣ ΒΑΣΙΚΟΚΥΤΤΑΡΙΚΟ ΚΑΡΚΙΝΩΜΑ ΠΑΡΕΙΑΣ
  After-ΟΖΩΔΕΣ ΒΑΣΙΚΟΚΥΤΤΑΡΙΚΟ ΚΑΡΚΙΝΩΜΑ ΠΑΡΕΙΑΣ
  ΠΡΙΝΟΖΩΔΕΣ ΒΑΣΙΚΟΚΥΤΤΑΡΙΚΟ ΚΑΡΚΙΝΩΜΑ ΠΑΡΕΙΑΣΜΕΤΑ
 • Before-Βασικοκυτταρικό καρκίνωμα ρινός
  After-Βασικοκυτταρικό καρκίνωμα ρινός
  ΠΡΙΝΒασικοκυτταρικό καρκίνωμα ρινόςΜΕΤΑ
 • Before-Όγκος Δέρματος
  After-Όγκος Δέρματος
  ΠρινΌγκος ΔέρματοςΜετά

Ακανθοκυτταρικό Καρκίνωμα Χείλους (SCC)

Τo ακανθοκυτταρικό καρκίνωμα αποτελεί τον 2ο πιο συχνό όγκο δέρματος και τα χείλη αποτελούν συχνό μέρος εμφάνισης της νόσου. Η πρώιμη μορφή του όγκου ονομάζεται ακτινική χειλίτιδα και η έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία συμβάλλει στην ίαση. Όταν όμως ο όγκος διηθεί πιο βαθιά πλέον η χειρουργική εκτομή – βιοψία και σταδιοποίηση της νόσου είναι απαραίτητη.

Στο περιστατικό που παραθέτουμε πρόκειται για ασθενή 83 ετών, που υπεβλήθη σε ευρεία εκτομή και αποκατάσταση με τοπικό κρημνό. Έκτοτε ο ασθενής είναι ελεύθερος νόσου και παρακολουθείται συχνά από δερματολόγο και πλαστικό χειρουργό καθώς η έγκαιρη πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία. Τόσο το λειτουργικό αποτέλεσμα (μάσηση – ομιλία) αλλά και το αισθητικό είναι 100% αποδεκτά και ο ασθενής μας έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος.

Ακανθοκυτταρικό Καρκίνωμα Ρινός

Αποτελεί το 2ο συνηθέστερο όγκο του δέρματος που εμφανίζεται μετά την ηλικία των 50 ετών. Η έγκαιρη διάγνωση του με τη δερματοσκόπηση και βιοψία επιβεβαιώνει την ύπαρξη των νεοπλασματικών κυττάρων και η προτεινόμενη θεραπεία είναι η χειρουργική εκτομή σε υγιή όρια βάση πρωτοκόλλου.

Στο περιστατικό που σας παρουσιάζουμε πρόκειται για ασθενή, 75 ετών, που χειρουργήθηκε υπό τοπική αναισθησία και το έλλειμμα αποκαταστάθηκε με προωθητικό κρημνό V-Y. Η μετεγχειρητική πορεία ήταν απολύτως φυσιολογική και ο ασθενής έμεινε πολύ ικανοποιημένος με το λειτουργικό αλλά και αισθητικό αποτέλεσμα. Ο ασθενής θα συνεχίσει να παρακολουθείται ανά τακτά χρονικά διαστήματα με απώτερο σκοπό την πρόληψη.

Βασικοκυτταρικό Καρκίνωμα Πτερυγίου Ώτος

Απευθείας σύγκλειση με πολύ ωραίο αισθητικό αποτέλεσμα.

Σας ενδιαφέρει μια ενημέρωση για αφαίρεση σπίλων – αποκατάσταση καρκίνου δέρματος; – Επικοινωνήστε για εξέταση, κόστος & τιμές

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας παρακάτω και το εξειδικευμένο προσωπικό μας θα σας απαντήσει μέσα σε 24 ώρες