Αποκατάσταση Στήθους μετά από Μαστεκτομή

Ανάπλαση Στήθους – Αποκατάσταση Μαστών

Οι λόγοι που κάνουν την επέμβαση αυτή να ζητιέται ολοένα και περισσότερο είναι:

  • Η ανάπτυξη καλύτερων και ασφαλέστερων τεχνικών
  • Η κατανόηση, από τον ιατρικό κόσμο, ότι η επέμβαση για την αποκατάσταση δεν προκαλεί μεταστάσεις ούτε αποκρύπτει τυχόν τοπική υποτροπή.
  • Η πληθώρα, πλέον, των πολλών και καλών αποτελεσμάτων
  • Η επιμονή των ίδιων των γυναικών για αποκατάσταση
  • Η αποκατάσταση γίνεται είτε με αυτόλογους ιστούς (πλατύ ραχιαίο ή ορθό κοιλιακό μύ, κ.α.), είτε με ετερόλογους, δηλαδή δερματικούς διατατήρες, ενθέματα ή συνδυασμό αυτών. Το αποτέλεσμα πολλές φορές ξεπερνά κάθε προσδοκία. Σήμερα, κάθε γυναίκα που πρόκειται ή έχει ήδη υποβληθεί σε μαστεκτομή, θεωρητικά είναι υποψήφια για την επέμβαση.

Στην περίπτωση αποκατάστασης μαστού με χρήση διατατήρων ιστών (tissue expanders), τοποθετείται ο διατατήρας κάτω από το μείζονα θωρακικό μυ είτε ταυτόχρονα με τη μαστεκτομή, είτε σε δεύτερο χρόνο. Έτσι εκμεταλλεύεται κανείς τη φυσική ικανότητα των ιστών να διατείνονται προοδευτικά. Όταν το δέρμα έχει διαταθεί αρκετά, τότε αφαιρείται ο διατατήρας και τοποθετείται το μόνιμο ένθεμα. Ωστόσο, κάποιου τύπου διατατήρες δεν αφαιρούνται. Σε ορισμένες περιπτώσεις η ασθενής δε χρειάζεται το στάδιο της διάτασης οπότε τοποθετείται κατ’ ευθείαν το ένθεμα. Αργότερα, δημιουργείται το σύμπλεγμα θηλής – θηλαίας άλω σε ένα δεύτερο στάδιο εάν είναι αναγκαίο.

Σε περίπτωση αποκατάστασης μαστού με πλατύ ραχιαίο μυ, που είναι και ο πιο συνηθισμένος, χρειαζόμαστε επιπλέον δέρμα, είτε λόγω εκτεταμένης αφαίρεσης και μεγάλου ελλείμματος είτε λόγω της ανάγκης επίτευξης συμμετρίας. Ο πλατύς ραχιαίος μυς με μια νησίδα δέρματος μεταφέρονται μέσω ενός περάσματος κάτω από το δέρμα της μασχάλης στο πρόσθιο θωρακικό τοίχωμα και δημιουργούν μια θήκη για να τοποθετηθεί η πρόθεση ή ο διατατήρας. Η μέθοδος αυτή προτιμάται συνήθως σε περιπτώσεις όπου έχει προηγηθεί ακτινοθεραπεία στο δέρμα το πρόσθιου θωρακικού τοιχώματος.

Τέλος, σε περίπτωση αποκατάστασης με ελεύθερο κρημνό (Diep Flap), δεν χρησιμοποιείται ένθεμα. Τμήμα δέρματος και λίπους αφαιρείται από την κοιλιά και μεταφέρετε στη δότρια περιοχή (μαστός), όπου διατηρείται ζωντανό μέσω μικροχειρουργικής αναστόμωσης των αγγείων της δότριας και της λήπτριας περιοχής με τη βοήθεια μικροσκοπίου. Η επέμβαση αυτή έχει διάρκεια περίπου 5 – 6 ώρες και χρειάζεται παραμονή στην κλινική για 5 ημέρες. Το αποτέλεσμα είναι απόλυτα φυσικό και επιτυγχάνεται παράλληλα ταυτόχρονη αισθητική βελτίωση στην περιοχή της κοιλιάς αφού η αφαίρεση του ιστού ακολουθείται από μια κοιλιοπλαστική.

Μετά από 6 μήνες γίνεται δεύτερη επέμβαση για τη δημιουργία θηλής και θηλαίας άλω.

Σας ενδιαφέρει μια ενημέρωση για αποκατάσταση μαστού μετά από μαστεκτομή; – Επικοινωνήστε για εξέταση, κόστος & τιμές

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας παρακάτω και το εξειδικευμένο προσωπικό μας θα σας απαντήσει μέσα σε 24 ώρες

    captcha