Πλαστική στο Πηγούνι

pogonoplastiki-1
pogonoplastiki-2
pogonoplastiki-3

Πλαστική Πηγουνιού

Η πωγωνοπλαστική ή πλαστική πηγουνιού (γενειοπλαστική) αναδιαμορφώνει το πηγούνι αυξάνοντας ή μειώνοντας το μέγεθός του, για την πλήρη εναρμόνισή του με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του προσώπου σας.

Ενδείξεις

Το πηγούνι μαζί με τη μύτη είναι αυτά που δημιουργούν το “προφίλ” του ατόμου. Κοιτώντας το προφίλ σε μια φωτογραφία ή με τη βοήθεια 2 καθρεπτών (ο ένας στον τοίχο – καθρεφτάκι στο χέρι) πρέπει να φανταστούμε μια ευθεία κάθετη γραμμή που εφάπτεται στο μέτωπο, στο άνω χείλος και συνεχίζει προς τα κάτω μέχρι το πηγούνι.

Εάν το πηγούνι ακουμπά αυτή τη γραμμή το προφίλ μας είναι ικανοποιητικό. Εάν την περνά τότε έχουμε ένα “δυνατό πηγούνι”. Εάν υπολείπεται, τότε έχουμε “υπογναθισμό”. Σε πολλές περιπτώσεις η γενειοπλαστική συνδυάζεται με ρινοπλαστική, προσφέροντας θεαματική βελτίωση στη συνολική εικόνα του προσώπου και ελκυστικότερες αναλογίες.

Είδος αναισθησίας – Φωτογραφίες – Συναίνεση

Το χειρουργείο γίνεται συνήθως με τοπική αναισθησία σε συνδυασμό με μέθη ή και γενική αναισθησία. Απαραίτητη κρίνεται η λήψη φωτογραφιών πριν έτσι ώστε να γίνει σωστός σχεδιασμός της επέμβασης καθώς και μετά το χειρουργείο για να βρίσκονται στον ιατρικό σας φάκελο. Πολύ σημαντική είναι επίσης, η συναίνεση όπου αναφέρονται όλα αυτά που έχουν σχέση με το χειρουργείο και ο ασθενής παίρνει ένα αντίτυπο.

Η Επέμβαση

  1. Με τη χρήση ενθέματος

Με τομή εντός του στόματος ή εξωτερικά δημιουργείται χώρος μπροστά από το πηγούνι όπου και τοποθετείται το ένθεμα. 

  1. Γενειοπλαστική

Η γενειοπλαστική είναι μια χειρουργική επέμβαση κατά την οποία χρησιμοποιούμε ένα τμήμα από την ίδια μα τη γνάθο (ύστερα από διατομή). Το κομμάτι αυτό “γλιστράει” προωθείται προς τα εμπρός τόσο όσο θέλουμε να δημιουργήσουμε το αρμονικό μας προφίλ. Το οστικό αυτό τμήμα καθηλώνεται στην καινούργια θέση με βίδα τιτανίου.

Η γενειοπλαστική έχει το πλεονέκτημα ότι χρησιμοποιούμε δικό μας ιστό (οστό, κόκκαλο) με συνέπεια λιγότερες πιθανές επιπλοκές όπως φλεγμονή, μετακίνηση, αλλαγή θέσης κλπ.

Μετεγχειρητική Πορεία

Με το εξιτήριο καλό θα ήταν να ξεκουραστείτε για μερικές ημέρες ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες του θεράποντος ιατρού. Η χρήση ενός ειδικού κορσέ είναι απαραίτητη. Τα ράμματα αφαιρούνται σε 6 – 7 ημέρες. Μετά το πέρας της πρώτης εβδομάδας μπορείτε να χρησιμοποιείτε make up και ακολούθως να επιστρέψετε στην εργασία σας μετά από 7 – 10 ημέρες.

Θα έχετε πιθανές μικρές μελανιές και οίδημα, συμπτώματα συνήθη μετά από το χειρουργείο τα οποία θα καταλαγιάσουν τις επόμενες 10 – 14 ημέρες. Πολύ χρήσιμο είναι η ανύψωση του κεφαλιού και οι κρύες κομπρέσες τις πρώτες 2 – 3 ημέρες.

Η συχνή παρακολούθηση μετά το χειρουργείο στο ιατρείο για τις πρώτες εβδομάδες και τους πρώτους μήνες είναι πολύ σημαντική.

Τέλος, θα ήθελα να σας επισημάνω ότι σημαντικό κομμάτι της δουλειάς μου είναι να κατανοήσει πλήρως ο ασθενής μου το είδος του χειρουργείο με τις ενδείξεις και τις αντενδείξεις και τις πιθανές επιπλοκές. Γι’αυτό το λόγο και μετά το πέρας της πρώτης επίσκεψης στο ιατρείο θα σας δημιουργηθούν πιθανές απορίες και καλό θα ήταν να τις λύσουμε όλες πριν προχωρήσουμε στην επέμβαση.

Σας ενδιαφέρει μια ενημέρωση για γενειοπλαστική / πωγωνοπλαστική; – Επικοινωνήστε για εξέταση, κόστος & τιμές

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας παρακάτω και το εξειδικευμένο προσωπικό μας θα σας απαντήσει μέσα σε 24 ώρες

    captcha