Φωτοανάπλαση Προσώπου

Tι είναι η Φωτοανάπλαση με Παλμικό Φως (VPL);

Η φωτοανάπλαση με πολλαπλό παλμικό φως (VPL) είναι μια ασφαλής μη επεμβατική θεραπεία για προβλήματα που προκύπτουν από τη γενετική και την περιβαλλοντική γήρανση. Εφαρμόζεται σε κάθε τύπο δέρματος, σε άνδρες και γυναίκες και αντιμετωπίζει πολλαπλά δερματικά προβλήματα.

Ενδείξεις

1. λεπτές γραμμές και ρυτίδες

2. κηλίδες/πανάδες από την ηλιακή έκθεση

3. ευρυαγγείες

4. σημάδια και μελαγχρωματικές βλάβες ακμής

Πως λειτουργεί

Οι πολλαπλοί παλμοί εξασφαλίζουν τη μέγιστη και ελεγχόμενη απορρόφηση του φωτός από το χρωμοφόρο ενώ παράλληλα περιορίζεται η υπερθέρμανση στους γύρω ιστούς. Κάθε φωτοπαλμός αποτελείται από μια διαδοχή έντονων και στιγμιαίων μικροπαλμών.

Θεραπεία σύσφιξης και ανάπλασης προσώπου

Οι παλμοί του φωτός στοχεύουν στους ινοβλάστες και στις πρωτεΐνες (κολλαγόνο και ελαστίνη). Προκαλείται αύξηση της θερμοκρασίας με αποτέλεσμα τη διέγερση του κυτταρικού μεταβολισμού και των ινοβλαστών. Αυξάνεται η ποσότητα διαλυτού κολλαγόνου και από υδαρές γίνεται πιο συμπαγές.Έτσι αυξάνεται ο όγκος του δέρματος ενώ οι ρυτίδες γεμίζουν και μειώνεται το βάθος τους.

Πανάδες / Κηλίδες

Το παλμικό φως υψηλής ενέργειας απορροφάται από τη μελανίνη του δέρματος και τα αγγεία, εξαλείφοντας τα σημάδια και βοηθώντας στη γρηγορότερη επούλωση. Η μελανίνη διασπάται και το αποτέλεσμα είναι ένα λαμπερό και φωτεινό δέρμα.

Ευρειαγγείες / Ροδόχρους δέρμα

Το παλμικό φως με μήκος κύματος 530nm στοχεύει στην αιμοσφαιρίνη και έτσι δεν προκαλεί βλάβη στους παρακείμενους ιστούς. Η δέσμη του φωτός χτυπά το τοίχωμα του μικρού φλεβικού αγγείου και το καταστρέφει μέσα σε 4 με 6 εβδομάδες. Το κατεστραμμένο αγγείο απορροφάται από τον οργανισμό και εξαφανίζεται.

Θεραπεία Ακμής

Στην ακμή το παλμικό φως μπορεί να βοηθήσει με μικρό μήκος κύματος (400 με 430nm). Ενδείκνυται σε:

  • βλατιδώδης ακμή
  • θυλακίτιδα και ψευδοθυλακίτιδα
  • κόκκινα σημάδια μετά από ακμή
  • και μελαγχρωματικές βλάβες

Το παλμικό φως προάγει την αύξηση της παραγωγής των πορφυρινών τα οποία είναι ένζυμα φωτοευαίσθητα. Αυτά προκαλούν την καταστροφή του προπιονικού βακτηριδίου της ακμής. Έχει αποδειχθεί ότι το μπλε φως έχει μεγαλύτερη δραστικότητα στην ενεργοποίηση των πορφυρινών. Από την πρώτη κιόλας συνεδρία επιτυγχάνεται ελάττωση του σμήγματος και μείωση της φλεγμονής. Ο αριθμός θεραπειών εξαρτάται από τη σοβαρότητα της ακμής. Συνδυαστικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε peelings με ΑΗΑ (α υδροξυοξέα) και TCA.

Σας ενδιαφέρει μια ενημέρωση για φωτοανάπλαση; – Επικοινωνήστε για εξέταση, κόστος & τιμές

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας παρακάτω και το εξειδικευμένο προσωπικό μας θα σας απαντήσει μέσα σε 24 ώρες

    captcha