Βραχιονοπλαστική – Επεμβατική Αισθητική Χειρουργική

Βραχιονοπλαστική – Επεμβατική Αισθητική Χειρουργική
braxionoplastiki-2
braxionoplastiki-3

Τι είναι η Βραχιονοπλαστική;

Το δέρμα στο εσωτερικό των βραχιόνων χαλαρώνει και γίνεται πλαδαρό είτε λόγω ηλικίας είτε λόγω αύξησης ή μείωσης βάρους. Με την Ανόρθωση βραχιόνων αφαιρείται το δέρμα που περισσεύει και το μπράτσο αποκτά μία πιο αρμονική εμφάνιση. Ανάλογα με την περίπτωση και τoν βαθμό πτώσης και χαλάρωσης των ιστών, η τομή μπορεί είτε να περιορισθεί μόνο στην περιοχή της μασχάλης (ελάχιστα ορατή) είτε να επεκταθεί από τη μασχάλη έως και λίγο πιο πάνω από το εσωτερικό του αγκώνα.

Τα αίτια που οδηγούν στη δερματική χαλάρωση και την εναπόθεση λίπους είναι:

 1. H κληρονομικοτητα
 2. η παχυσαρκία
 3. το γήρας
 4. οι τραυματισμοί
 5. τα φάρμακα
 6. και τέλος μπορεί να είναι για ιδιοπαθείς λόγους.

Συνήθως, συνδυάζεται με λιποαναρρόφηση κι έτσι η τομή περιορίζεται στην περιοχή της μασχάλης ώστε να γίνεται πιο δύσκολα αντιληπτή. Τα ράμματα που γίνονται είναι απορροφήσιμα

Ειδικά αναφορά πρέπει να γίνει εάν έχει ελαττωθεί το βάρος και πόσο για πόσο χρονικό διάστημα ο ασθενής παραμένει σταθερός στο βάρος αυτό (βαριατρική). Ο έμπειρος πλαστικός χειρουργός, πέρα από το ιατρικό ιστορικό του υποψήφιου, λαμβάνει και το κοινωνικό ιστορικό, δηλαδή επιζητεί πληροφορίες για τη ζωή και τις συνήθειες των πελατών του, τις συναισθηματικές και κοινωνικές καταστάσεις που βιώνουν, προκειμένου να διαμορφώσει και να αξιολογήσει τις ξεχωριστές ανάγκες τους.

Κάποιες σοβαρές αντενδείξεις έτσι ώστε ο ενδιαφερόμενος να μην προχωρήσει στην επέμβαση είναι:

 • Κάποιος που πάσχει από νευρολογικό νόσημα ή νοσήματα αγγείων του άνω άκρου.
 • Λεμφοίτιδα άνω άκρου ύστερα από αφαίρεση μασχαλιάιων λεμφαδένων
 • Νοσήματα συνδετικού ιστού
 • Μη ρεαλιστικές προσδοκίες του ασθενούς
 • Λόγω της θέσης των τομών της επέμβασης αυτής ίσως είναι οι τομές που ΅φαίνονται΅ αντιληπτές περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη αισθητική επέμβαση
 • Οι τομές, αν και με το χρόνο βελτιώνονται, πάντα σε ένα ποσοστό φαίνονται.

Ένα πλήρες ιατρικό ιστορικό θα πρέπει να λαμβάνεται πριν από κάθε χειρουργική επέμβαση. Ως προληπτικό μέτρο, δεν πρέπει να λαμβάνονται  φάρμακα χωρίς συνταγή ιατρού ή φυτικά προϊόντα/φάρμακα προ της χειρουργικής επεμβάσεως και για 3 ημέρες κατόπιν αυτής. Επίσης, θα πρέπει αυστηρώς να αποφευχθεί η λήψη μη στερινοειδών αντιφλεγμονωδών φαρμάκων όπως  ασπιρίνη ,  δικλοφενάκη  και κάθε άλλη αντιπηκτική ή αντιαιμοπεταλιακή αγωγή.. Θα ήταν επίσης πολύ χρήσιμο να φέρετε ένα κατάλογο των οποιωνδήποτε συνταγογραφημένων φαρμάκων που λαμβάνετε για τον προεγχειρητικό σας έλεγχο.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗ

Η Επέμβαση

Η επέμβαση μπορεί να γίνει με τοπική αναισθησία, μέθη ή και γενική αναισθησία ανάλογα με το πρόβλημα ή συνδυάζεται με άλλη επέμβαση (πχ κοιλιοπλαστική ). Η επέμβαση πραγματοποιειται συνήθως σε δυο στάδια αφου πρώτα έχουμε φωτογραφίσει και ζωγραφίσει με ακρίβεια τις τομές μας. Η έγγραφη συναίνεση του χειρουργείου είναι άκρως απαραίτητη και αποδεικνύει την πλήρη κατανόηση εκ μέρους του ασθενούς της επέμβασης στην οποία επρόκειτο να υποβληθεί.

Το πρώτο στάδιο είναι αυτό της παλλόμενης λιποαναροφησης (PAL) ενώ στο δεύτερο στάδιο αφαιρείται με προσοχή η περίσσεια δέρματος και γίνεται επανασυρραφη των κρημνων. Η τομή θα έχει  συνήθως ένα σχήμα L, ξεκινώντας από τη μασχαλιαία περιοχή και συνεχίζοντας κατά μήκος του εσωτερικού του βραχίονα, αλλά μπορεί επίσης να περιορίζεται μόνο στη μασχαλιαία περιοχή.

Παραμονή στη κλινική

Θα εισαχθείτε στη κλινική το πρωί και θα υποβληθείτε σε βασικό προεγχειρητικο έλεγχο.
Μετά το χειρουργείο μπορείτε να επιστρέψετε σπίτι σας ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες του θεράποντος ιατρού.

Μεταγχειριτική Πορεία

Με το εξιτήριο καλό θα ήταν να ξεκουραστειτε για μερικές ημέρες ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες του θεράποντος ιατρού. Η χρήση ενός ειδικού κορσέ είναι απαραίτητη. Τα ράμματα είναι συνήθως απορροφησιμα και δεν χρειάζεται να αφαιρεθούν. Θα έχετε πιθανές μικρές μελανιές και οίδημα συπμτωματα συνηθη μετα από το χειρουργιο τα οποια θα καταλαγιασουν τις επομενς 10-14 ημερες.Πολυ χρησιμο είναι η ανυψωση των ανω ακρων και οι κρυες κομπρεσες τις πρωτες 2-3 ημερες.

Οι ουλές κατά την διάρκεια των πρώτων εβδομάδων θα είναι αρκετά ροζ, και στη συνέχεια, θα ατονήσουν σε λευκό. Το  χρονικό αυτό διάστημα ποικίλει από ασθενή σε ασθενή, αλλά γενικά η ποιότητα των ουλών στους περισσότερους ασθενείς θα είναι  εξαιρετικά καλή.

Θα πρέπει να αποφύγετε την εντομη σωματικη ασκηση για 3 εβδομαδες τουλαχιστον. Μετά την επέμβαση πρέπει να χρησιμοποιηθούν ειδικές κρέμες για την ταχυτερη επουλωση των ουλων ετσι ωστε να εχετε το αρτιοτερο αισθητικο αποτελεσμα. Παρόλο που τα αποτελέσματα της επέμβασης θα είναι άμεσα εμφανή, θα εξακολουθείτε  να βλέπετε  περαιτέρω βελτίωση  στην περιοχή τους  πρώτους εξι  μήνες.

Η συχνή παρακολουθηση μετα το χειρουργιο στο ιατρειο για τις πρωτες εβδομαδες και τους πρωτους μηνες είναι πολύ σημναντικη.

Τελος θα ηθελα να σας επισημανω ότι η σημαντικο κομματι της δουλειας μου είναι να κατανοησει πληρως ο ασθενης μου το ειδος του χειρουργιο με τις ενδειξεις και τις αντενδειξεις και τις πιθανες επιπλοκες.Γιαυτο το λογο και μετα το περας της πρωτης επισκεψης στο ιατρειο θα σας δημιουργηθουν πιθανες αποριες και καλο θα ηταν να τις λυσουμε ολες πριν προχωρησουμε στην επεμβαση.

Πριν & Μετά

 • Before-Βραχιονοπλαστική
  After-Βραχιονοπλαστική
  ΠΡΙΝΒραχιονοπλαστικήΜΕΤΑ

Σας ενδιαφέρει μια ενημέρωση;

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας παρακάτω και το εξειδικευμένο προσωπικό μας θα σας απαντήσει μέσα σε 24 ώρες