Μετωπιαίο Lifting – Επεμβατική Αισθητική Χειρουργική

metopiko-lifting-1
metopiko-lifting-2
metopiko-lifting-3

Μετωπιαίο Lifting

Καθώς τα χρόνια περνούν το μέτωπο πέφτει και αυτό προς τα κάτω δημιουργώντας βαθιές ρυτίδες και πολλές φορές λόγω της περίσσειας στα πλάγια δίνει την εικόνα ενός “κουρασμένου” ή “θυμωμένου” προσώπου.

Ενδείξεις Χειρουργείου

Το μετωπιαίο λίφτινγκ θα βελτιώσει τη θέση του μετώπου, την περίσσεια του δέρματος στα πλάγια (πάνω απο τα φρύδια) καθώς και τις οριζόντιες ρυτίδες (δεν θα τις εξαφανίσει). Πολλοί πιστεύουν ότι αυτή η περίσσεια του δέρματος πάνω απο τα φρύδια μπορεί να διορθωθεί με βλεφαροπλαστική, αυτό όμως δεν είναι σωστό.

Καταλληλοι ασθενεις για την επεμβαση της Ρυτιδεκτομης είναι αυτοι που εχουν χαλαρό δέρμα στο πρόσωπο και το λαιμό. Είναι καλό να υπάρχει σφριγγυλο και καλή ελαστικότητα του δέρματος. Η σωστή ηλικία είναι σημαντικός παράγοντας και το σταθερό σωματικό βάρος για τουλάχιστον 6 μήνες είναι πολύ σημαντικό.

Τέλος οι ασθενείς πρέπει να έχουν ρεαλιστικές προσδοκίες και γιαυτό το λόγο ένα πολύ λεπτομερές ιατρικό ιστορικό καθώς επίσης και όλες οι αντενδείξειες πρέπει να αναφέρονται στην ενημέρωση. Συνοδά προβλήματα υγείας όπως, Σακχαρώδη διαβήτη , Υπέρταση, Καρδιαγγειακά προβλήματα, Θυροειδοπάθεια, Ψυχολογικά προβλήματα, καθώς επίσης και η λήψη φαρμάκων όπως ασπιρίνη, αντιφλεγμονώδη θα πρέπει να αναφέρονται πάντα.

Συνδιαζόμενες Επεμβάσεις

Το lifting προσώπου και η βλεφαροπλστική μπορεί να συνδυαστεί για καλύτερο αποτέλεσμα.

Για βέλτιστα αποτελέσματα μπορείτε να συνδυάσετε με το μετωπιαίο λίφτινγκ τις παρακάτω θεραπείες:

  • Βλαστοκύτταρα
  • Laser
  • Peeling
  • Αυτόλογο λίπος

Όπου εκτός από την χαλάρωση και πτώση αποκαθίσταται και η ποιότητα του δέρματος, ενώ και η τυχόν ατροφία του λίπους (π.χ. στα ζυγωματικά).

Επίσης ο συνδυασμός με με περιοδική εφαρμογή botox, έχει ακόμα μεγαλύτερη διάρκεια.

Ειδος αναισθησιας-Φωτογραφιες-Συναινεση

Το χειρουργείο γίνεται συνήθως με τοπική αναισθησία σε συνδυασμό με μέθη η και γενική αναισθησία. Απαραίτητη κρίνεται η λήψη φωτογραφιών πριν έτσι ώστε να γίνει σωστός σχεδιασμός της επέμβασης καθώς και μετά το χειρουργείο για να βρίσκονται στον ιατρικό σας φάκελο. Πολύ σημαντική είναι επίσης η συναίνεση όπου εκεί αναφέρονται όλα που έχουν σχέση με το χειρουργείο και ο ασθενής παίρνει ένα αντίτυπό.

Η Επέμβαση

Για να επιτευχθεί γίνονται 3-5 μικρές τομές μέσα στα μαλλιά χωρίς να κοπούν καθόλου τρίχες. Από τις τομές αυτές παρασκευάζονται ενδοσκοπικά όλα τα μαλακά μόρια του μετώπου και τραβιούνται προς τα επάνω ώστε να γίνει μία επανατοποθέτηση του πάνω στο σκελετό. Ταυτόχρονα εξασθενίζουμε ελεγχόμενα του μεσόφρυους μύες ώστε να βελτιωθούν σημαντικά οι ρυτίδες στην μεσόφρυα χώρα χωρίς να επηρεαστεί στο ελάχιστο η κίνηση του μετώπου ή των φρυδιών. Με την τεχνική αυτή μπορούμε εφόσον είναι επιθυμητό να ανορθώσουμε την έξω γωνία του ματιού. Η ενδοσκοπική ανόρθωση μετώπου διαρκεί περίπου μία ώρα, και συνήθως δίδεται εξιτήριο την ίδια ημέρα (ημερήσια νοσηλεία). Η επάνοδος στην εργασία γίνεται σε 3-5 ημέρες, ενώ η πλήρης δραστηριότητα επέρχεται μετά από δύο εβδομάδες. Το αισθητικό αποτέλεσμα  της ενδοσκοπικής ανόρθωσης μετώπου διαρκεί συνήθως 10-12 χρόνια

Δεν επηρεάζονται :

  • Οι σακούλες κάτω απο τα μάτια
  • Το πόδι της χήνας στην έξω πλευρά του ματιού

Υπάρχουν ουσιαστικά δύο διαφορετικές τεχνικές για το μετωπιαίο λίφτινγκ.

Σε μεγάλες ηλικίες με βαρύ μέτωπο και μεγάλη πτώση θα χρειαστούν (coronal) ολικό με τομή οβελιαία από το ένα αυτί στο άλλο.

Σε νεαρότερες ηλικίες μπορεί να γίνει ενδοσκοπικό ή L.I.F. (Limited Incision Foreheadplasty ) με μικρές τομές στα πλάγια όπου θα δοθεί βάρος κυρίως στην ανύψωση της πτώσης στα πλάγια της μετωπιαίας χώρας.

Στο ολικό (coronal) lifting  έχουμε καλύτερα αποτελέσματα.

Μεταγχειρητική πορεία

Η παροχετευση η οποία τοποθετείται διεγχειρητικα για την αποφυγή αιματώματος συνήθως αφαιρείται 24 -48 ώρες μετά την επέμβαση.

Με το εξιτήριο κάλο θα ήταν να ξεκουραστείτε για μερικες ημερες ακολουθωντας πιστα τις οδηγιες του θεραπωντος ιατρου. Τα ραμματα αφαιρουνται σε 14 ημερες. Απαγορευεται η ληψη ασπιρινης και καπνισματος.

Θα έχετε πιθανές μικρές μελανιές και οίδημα, συμπτώματα συνήθη μετά από το χειρουργείο τα οποία θα καταλαγιάσουν τις επόμενες 10-14 ημέρες. Πολύ χρήσιμο είναι η ανύψωση του κεφαλιού και οι κρύες κομπρέσες τις πρώτες 2-3 ημέρες. Η συχνή παρακολούθηση μετά το χειρουργείο στο ιατρείο για τις πρώτες εβδομάδες και τους πρώτους μήνες είναι πολύ σημαντική.

Τέλος θα ήθελα να σας επισημάνω ότι σημαντικό κομμάτι της δουλειάς μου είναι να κατανοήσει πλήρως ο ασθενής μου το είδος του χειρουργείο με τις ενδείξεις και τις αντενδείξεις και τις πιθανές επιπλοκές. Γιαυτό το λόγο και μετά το πέρας της πρώτης επίσκεψης στο ιατρείο θα σας δημιουργηθουν πιθανές απορίες και καλό θα ήταν να τις λύσουμε όλες πριν προχωρήσουμε στην επέμβαση.

Σας ενδιαφέρει μια ενημέρωση;

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας παρακάτω και το εξειδικευμένο προσωπικό μας θα σας απαντήσει μέσα σε 24 ώρες