Ανόρθωση Στήθους – Επεμβατική Αισθητική Χειρουργική

Τι είναι η επέμβαση ανόρθωσης στήθους;

Η επέμβαση της ανόρθωσης του στήθους, ονομάζεται μαστοπηξία, έχει σαν σκοπό να βελτιώσει το σχήμα, το μέγεθος και τη σύσταση του γυναικείου στήθους. Η πτώση του στήθους είναι πολύ συχνή και συνήθως αναπόφευκτη.

Τα αίτια της πτώσης οφείλονται κυρίως στη γήρανση, στη βαρύτητα, στην εγκυμοσύνη, στο θηλασμός και σε μεγάλη απώλεια βάρους. Πολλές φορές μπορεί να γίνει μεμονωμένα, δηλαδή απλά ανόρθωση στήθους, ενώ άλλες φορές συνδυάζεται με την χρήση ενθεμάτων σιλικόνης, δίνοντας μεγαλύτερο όγκο και συντελώντας στην καλύτερη διατήρηση του αποτελέσματος. Αφαιρώντας, λοιπόν, την περίσσεια δέρματος και συσφίγγοντας τους υποκείμενους ιστούς το στήθος αποκτά μία πιο νεανική εμφάνιση. Με την επέμβαση αυτή βελτιώνεται το σχήμα και η θέση του γυναικείου στήθους. Ωστόσο μέσω αυτής της επέμβασης το μέγεθος τους στήθους παραμένει το ίδιο.

Επίσης πολλές φορές η ανόρθωση του στήθους έχει σαν αποτέλεσμα και τη μείωση του μεγέθους της περιοχής γύρω από την θηλή ή ακόμα και τη θηλή. Έτσι λοιπόν σε περιπτώσεις μικρών, πτωτικών μαστών, γίνεται ανόρθωση και ταυτόχρονη αποκατάσταση του όγκου με ενθέματα σιλικόνης. Εάν όμως πρόκειται για ένα πιο μεγάλο πτωτικό μαστό, μπορεί να γίνει αποκατάσταση χωρίς την χρήση ενθεμάτων. Αυτό που επιτυγχάνεται είναι η επαναφορά του στήθους στην αρχική του θέση, η διόρθωση των ασυμμετριών και η σωστή επανατοποθέτηση των ιστών ώστε να επιτευχθεί ένα γέμισμα του άνω πόλου του μαστού.

Ακόμη, διορθώνεται η θέση της θηλής σε σχέση με την υπομάστιο πτυχή. Η πτώση του στήθους μπορεί να είναι α’, β’, γ’ βαθμού ή ψευδόπτωση. Σε μεγαλύτερου βαθμού πτώσεις πιθανόν να χρειασθούν μεγαλύτερες τομές. Το χειρουργείο γίνεται υπό γενική αναισθησία χωρίς να χρήζει παραμονής στην κλινική για ένα βράδυ. Μετά από 10-14 ημέρες αφαιρούνται τα ράμματα και ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει κανονικά στην εργασία του.

Για ένα μήνα φοράει ειδικό στηθόδεσμο, τον οποίο αφαιρεί μόνο στο μπάνιο. Οιδήματα και μελανιές υποχωρούν μέσα σε λίγες ημέρες. Για 4 εβδομάδες καλό είναι να αποφεύγεται η σωματική άσκηση. Μετά από 6 μήνες-1 έτος, οι ουλές είναι πλέον δυσδιάκριτες.

Σας ενδιαφέρει μια ενημέρωση;

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας παρακάτω και το εξειδικευμένο προσωπικό μας θα σας απαντήσει μέσα σε 24 ώρες